Door: Martijn Haas
Misdaad

Braziliaanse en Duitse backpackster zwaar aangevallen in Australië

Een 60-jaar oude Australische man is schuldig bevonden aan het aanranden en mishandelen van twee vrouwen, eerder di...

Een 60-jaar oude Australische man is schuldig bevonden aan het aanranden en mishandelen van twee vrouwen, eerder dit jaar. Hij had een ontmoeting met de vrouwen bij een strand- en duingebied vlakbij zee in Salt Creek, in het zuiden van Australië. Deze ontmoeting was tot stand gekomen op basis van een advertentie die door de dames was geplaatst op de lifters-site Gumtree. Aanvankelijk had hij de vrouwen opgepikt bij een treinstation aan het begin van Coorong National Park.

Na een kwartiertje rijden stopt hij de wagen en probeert hij de vrouwen eerst te overmeesteren met wat touwen op een rooster achterop zijn wagen (zie foto boven). Dat lukt aardig, totdat een van de twee tegen begint te stribbelen. Daarop begint hij deze vrouw - de Duitse - te slaan met een hamer op haar hoofd. Als gevolg daarvan loopt ze diepe snijwonden op, die tot enorm bloedverlies leiden.

Ze weet zich los te wrikken maar de man stapt in zijn auto en probeert haar aan te rijden terwijl ze weg rent. Ze rent letterlijk voor haar leven op een zandpad in de duinachtige natuur.

De man heeft de Braziliaanse vrouw ondertussen met een van de touwen vastgebonden, haar bikini los geknipt en haar daarna verkracht.

Beide vrouwen, allebei 24 jaar, weten daarna de plek des onheils te ontvluchten. Ze bellen de politie, die de man zelfs nog weet te achterhalen en kan arresteren.

Deze week is de rechtszaak tegen de man begonnen in Aidelaide, Australië. Ook de twee slachtoffers zijn hierbij aanwezig, om een getuigenis af te leggen. Zij zitten in een speciaal hok, afgeschermd met polyester glas. De man is door een jury inmiddels schuldig bevonden aan kidnap, aanranding en het in gevaar brengen van andermans leven. Toch is het geen moordzaak geworden.

De uitspraak zal later volgen, de man blijft vast zitten.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws