Door: Martijn Haas
Misdaad

Brandweerman dient schadeclaim in

Een brandweerman uit Seattle die zegt het slachtoffer te zijn van een gasexplosie wil de schade verhalen op een bedrijf....

Een brandweerman uit Seattle die zegt het slachtoffer te zijn van een gasexplosie wil de schade verhalen op een bedrijf. Deze onderneming zou verantwoordelijk zijn voor de enorme knal waarbij een heel huizenblok van de aard bodem verdween. De panden behoorden toe aan een vervoersfirma. Getuigen spreken van een vuurbal die plotseling door de straat kegelde en alles verwoeste wat in z'n weg kwam.

Jeff Markov is een brandweerman in dienst bij de stadsbrandweer van de Amerikaanse stad Seattle. Hij is op 9 maart 2016 al bezig met een inspectie van een gaslek als de explosie plaatsvindt. Hij staat zo'n zestig meter van de plek af waar de detonatie plaats vindt. Sindsdien zegt hij ernstig last te hebben van zijn gehoor en enorme hoofdpijnen te ondervinden. Hij heeft het afgelopen jaar wel gewerkt, maar niet meer zo prettig als voordien.

De brandweerman klaagt nu het bedrijf Puget Sound Energy aan dat eigenaar is van de leidingen waarbinnen de explosie is ontstaan. Zijn advocaat claimt dat de gasleiding niet op de juiste manier is afgewerkt, waardoor de explosie kon ontstaan.

Markov eist een passende vergoeding voor de schade die hij heeft ondervonden, een bedrag dat nog moet worden vastgesteld, maar wat volgens experts van de Amerikaanse wet een bedrag met zeker vijf nullen kan worden.

 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws