Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
0 bekeken
1

Boeiende aflevering van Reggie Yates bij Mexicaanse leger

Reggie Yates is een programmamaker die net als Louis Theroux graag moeilijke terreinen opzoekt. Afgelopen week zagen we...

Reggie Yates is een programmamaker die net als Louis Theroux graag moeilijke terreinen opzoekt. Afgelopen week zagen we een BNN-uitzending waarbij de televisiemaker op bezoek gaat bij het leger in Acapulco, Mexico. De stad die ooit bekend stond om zijn palmbomen en filmsterren is afgegleden in een diepe drugsoorlog. Concurrerende kartels bestrijden elkaar dagelijks, met alleen al in 2016 11 doden tot gevolg.

Yates trekt op met een legeronderdeel dat tot taak heeft deze oorlog te bestrijden. Hij denkt aanvankelijk veel bloed en geweld te zien, maar eindigt met het snoeien van papaverplanten. Want Mexico is heroïneleverancier nummer 1 aan de VS. De mannen van zijn tijdelijke onderdeel vertellen mondjesmaat over alle moord en doodslag om hen heen. De spanning is van hun gezichten te lezen.

Een kijk tip. Zie de uitzending hier terug.

En lees hier de samenvatting van BNN:

"Reggie heeft zich aangemeld in Acapulco om te ervaren hoe het is om een gewone soldaat te zijn aan de frontlinie in de oorlog tegen de gewelddadige drugskartels in Mexico. Om te begrijpen wat mensen doormaken die in extreme omstandigheden in instituties leven, gaat Reggie Yates in hun schoenen staan. Reggie heeft zich aangemeld bij Unit 27 van het 56e Infanterie Bataljon in Acapulco om te ervaren hoe het is om een gewone soldaat te zijn aan de frontlinie in de oorlog tegen de gewelddadige drugskartels in Mexico. Acapulco was ooit een toeristisch paradijs, nu is het een van de meest gevaarlijke steden in de wereld. De jonge soldaten zetten hun leven op het spel. Reggie wil weten hoe het is om te vechten tegen je eigen landgenoten."