Door: Jeroen Kraak Fotografie:
Misdaad
1

Bizarre misdaad: Dieven stelen ‘Barbiejeep’ uit draaimolen

Er werd een bizarre misdaad gepleegd op de braderie in het Belgische Westmalle. Dieven stalen een ‘Barbiejeep&rsqu...

Er werd een bizarre misdaad gepleegd op de braderie in het Belgische Westmalle. Dieven stalen een ‘Barbiejeep’ uit een draaimolen.

Frederik en Mandy Faes-Delforge hadden de attractie pas vijf maanden geleden overgenomen van een kermisklant die met pensioen ging. De paardenmolen (zoals het in België genoemd wordt) was nog geen eens afbetaald. Het was dan ook een grote schok toen de twee ontdekte dat de Barbiejeep van 70 kilo van de attractie geschroefd was.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een volwassen man met halflang zwart haar, zware jas, jeans en sportschoenen naar de draaimoelen loopt. Een tweede dader sleurt de jeep mee over straat.

De eigenaar van de attractie riep via Facebook op om het wagentje terug te brengen. Anders zou hij de beelden online zetten. Dezelfde dag werd de jeep teruggevonden door een agent die toevallig in de buurt van de kermis woonde. Het voertuig van Barbie stond zo’n 200 meter van de attractie af.

Toch is de misdaad niet uniek. ‘Het gebeurt wel vaker dat verzamelaars, zo’n houten paardje van de draaimolen of een botsauto stelen om bijvoorbeeld als gadget in hun living te zetten’, aldus de uitbater aan de Gezet van Antwerpen.