Door: Jeroen Kraak
Misdaad

Bizarre dashcambeelden: Russisch parlementslid doodgeschoten (VIDEO)

Het Russische parlementslid Magomed Askhabov werd doodgeschoten toen hij met zijn auto op weg was naar de stad Grozny. Z...

Het Russische parlementslid Magomed Askhabov werd doodgeschoten toen hij met zijn auto op weg was naar de stad Grozny. Zijn auto botste daarna op een lantaarnpaal en sloeg vervolgens over de kop, totdat het voertuig eindelijk tot stilstand kwam.

Op het filmpje zijn de bloedspatten van Askhabov te zien op het raam, nadat er een automatisch geweer is te horen. Naast de wagen van de politicus reed een andere auto waar de aschoten dus vandaan kwamen.

Askhabov was hoofd van de commissie van landrelaties en was onderweg naar zijn werk in de stad Grozny dat in de gevaarlijke deelrepubliek Tsjetsjenië ligt. De politie onderzoekt de persoonlijke banden van het slachtoffer om te kijken of de moord daar iets mee te maken heeft. Ramzan Kadyrov, Leider van de Tsjetsjeense deelrepubliek, gaat niet uit van een politieke moord. Hij claimt volgens de misdaadsite crimerussia.com zelfs dat de zaak al half opgelost is en dat het niets met terreur te maken heeft.

LET OP! ONDERSTAANDE BEELDEN KUNNEN SCHOKKEND ZIJN 

Beeld: BSR/CEN