Door: Y.M. Osterloh
Misdaad
3

Bij de politierechter: let's play darts!

Bij de politierechter komen elke dag zaken langs die niet wereldschokkend zijn, maar vaak wel herkenbaar. Zoal...

Bij de politierechter komen elke dag zaken langs die niet wereldschokkend zijn, maar vaak wel herkenbaar. Zoals deze zaak.

Het lijkt op voorhand geen recept voor een goede relatie en dat is het ook niet. Volgens zijn vriendin is Kevin (28) ziekelijk jaloers en denkt hij de hele tijd dat ze vreemdgaat, maar volgens Kevin denkt hij dat helemaal niet. Ze liegt. Ze liegt over vrijwel alles. Ze zijn al acht jaar samen en volgens zijn vriendin mishandelt hij haar al zo’n beetje vanaf dag één. Volgens Kevin is daar niets van waar. Volgens zijn vriendin is ze al meerdere keren met een blauw oog op haar werk verschenen, maar volgens Kevin is dat een lulverhaal. Volgens zijn vriendin slaat en schopt hij haar stelselmatig of hij trekt hard aan haar haren, maar volgens Kevin niet. Pas toen hij gericht met dartpijltjes naar haar gooide, vond ze het tijd om eindelijk aangifte tegen hem te doen. Kevin vond van niet. Hij was gewoon dronken.

Lees uit deze serie ook: ‘Waar is die speeksel dan?’

Een kwade dronk

Kevin is een uit de kluiten gewassen, maar atletisch gebouwde kerel. Zijn lichaamshouding getuigt van weinig medeleven met zijn vriendin. Hij is helemaal klaar met haar. Hij heeft wel iets beters te doen. Onder tafel wipt zijn linkerbeen onophoudelijk op en neer en wanneer de officier van justitie nog wat verder in detail treedt over die bewuste dartavond, zucht hij diep en opzichtig. Moet dit echt?

Zijn vriendin was na het werk nog een uurtje bij een vriendin langs geweest en kwam vroeg in de avond thuis. Ze had haar jas nog niet uitgetrokken of hij stond al in haar gezicht te blaffen. Dat ze vreemdging. Dat ze niet moest denken dat hij stom was. Dat ze een hoer was. Hij pakte haar bij haar haren en trok haar naar de grond. Aan haar lange haren sleurde hij haar over de vloer dwars door de woonkamer tot onder het dartbord. Ze kromp ineen en sloeg haar handen voor haar gezicht in een poging de klappen op te vangen. Maar de klappen kwamen niet. In plaats daarvan voelde ze een stekende pijn. Eerst in haar knieholte, toen in haar bil.

Lees uit deze serie ook: de jacht op Ron van Daalderen

“En deze gaat in je gezicht!” brieste een woeste Kevin. Pas op dat moment besefte ze waar haar vriend mee bezig was. Door een opening tussen haar vingers zag ze hem dreigend boven zich uit torenen. De derde pijl in de aanslag. Ze dook weg en voelde hoe de pijl haar buik binnendrong. Toen ze Kevin even later woest de trap op hoorde stampen, durfde ze pas weer overeind te komen. De drie pijlen hingen nog in haar lijf.

Lees uit deze serie ook: pittige tante

“Een kwade dronk,” zegt Kevin wanneer de rechter hem om een reactie vraagt. Alsof hij zeggen wil: kan gebeuren toch?
“Bent u nog altijd samen met haar?” informeert de rechter.
“Gelukkig niet nee.”

Hun huis staat inmiddels te koop en een fatsoenlijke omgangsregeling voor hun dochtertje is in de maak. Als hij straks zijn taakstraf van tachtig uur achter de rug heeft, hoopt Kevin eindelijk weer verder te kunnen met zijn leven. Voorgoed verlost van zijn leugenachtige vriendin.

Lees uit deze serie ook: de truc met de tandenborstel

Lees het in Panorama

Dit was een aflevering van 'De politierechter' uit de oude doos, geschreven door onze verslaggever Jochem Davidse. Benieuwd naar de aflevering van deze week? Lees 'm in ons magazine op Blendle.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws