Door: Redactie Panorama
Misdaad
3

Bij de politierechter: drie tanden in één klap

Bij de politierechter komen elke dag zaken langs die niet wereldschokkend zijn, maar vaak wel herkenbaar. Zoal...

Bij de politierechter komen elke dag zaken langs die niet wereldschokkend zijn, maar vaak wel herkenbaar. Zoals deze zaak.

''Ik heb met Steve drie jaar samengewoond. Ik dacht dat hij de liefde van mijn leven was. De man met wie ik oud zou worden. Maar ongemerkt werd ik steeds meer in een isolement gedwongen. Alles draaide om hem.'' Steve (30) schudt het hoofd wanneer hij de woorden van zijn ex-vriendin, die zelf niet aanwezig is, uit de mond van haar advocaat hoort komen. Hij kan het niet langer aanhoren.

Lees uit deze serie ook: ''Ik heb iets bij mijn ballen''

“De liefde van haar leven? Wat een onzin. We hadden ruzie vanaf dag één.”
''Ik heb getracht mij te verzetten, maar hij was veel te sterk. Aan mijn haren sleurde hij mij de auto in.''
“Met alle respect,” breekt Steve opnieuw in, “maar mijn ex weegt meer dan 80 kilo. Die sleur je echt niet even aan de haren een auto in…”
''Mijn bloed zat door de hele auto. Hij begon steeds roekelozer te rijden. Gelukkig kreeg hij kort daarna een stopteken van de politie. Ik weet niet hoe het anders was afgelopen… Sinds die avond ben ik zo angstig dat ik nauwelijks nog de deur uit durf.''
“Dat zal ook wel meevallen,” zegt Steve. “Als ik haar Facebook bekijk is ze zo’n beetje elk weekend op stap en aan het feesten.”

Die avond bezochten ze samen het verjaardagsfeestje van Steve’s nicht. Steve had er een biertje of zes gedronken en twee Bacardi’s. Daarna was hij daar op de bank in slaap gevallen. Hij werd wakker van zijn vloekende en tierende vriendin. Haar woede leek zich op hem te richten, al heeft hij nog altijd geen idee waarom. Hij pakte haar beet en probeerde haar mee naar buiten te krijgen. Dat viel nog niet mee. Ze schopte en sloeg wild om zich heen. Ze schreeuwde de hele buurt wakker. In de auto ging ze nog even door. Hij trok het niet meer. Toen ze voor het stoplicht stonden, haalde hij uit. Het was een reflex. Het was maar één klap.

Lees uit deze serie ook: de hoerenzoon

“Maar wel een harde klap. En goed raak ook,” concludeert de rechter terwijl hij Steve een foto uit het dossier  voorhoudt. Het is een close-up van zijn ex-vriendin. In haar bovenkaak gaapt een breed gat op de plek waar eerder die avond haar drie voorste tanden nog hadden gezeten.
“Dat was nou ook weer niet de bedoeling,” zegt Steve droog.

Lees uit deze serie ook: ''Doe effe normaal man, dikke mongool!''

Toen de twee ruziënd wegreden, had de jarige nicht direct de politie gebeld. Blijkbaar zag ze de bui al hangen. Even later werd het stel door de politie aangehouden. De auto zat onder het bloed, ook de kleren van het slachtoffer waren bebloed en gescheurd. Ze werd direct naar het ziekenhuis gebracht terwijl Steve werd afgevoerd naar het politiebureau. Ontkennen was zinloos. Hij zat 46 dagen in voorarrest. De rechter legt hem nu een stevige werkstraf op van 240 uur, waarvan honderd voorwaardelijk. Na aftrek van het voorarrest zal hij er daarvan nog 26 moeten werken. En daarmee is Steve nog niet klaar. Over de schadevergoeding van ruim 10.000 euro, die zijn ex wegens medische kosten, emotionele schade en blijvend letsel heeft ingediend, zal een andere rechter zich in de toekomst nog moeten buigen. Ook die uitspraak zal waarschijnlijk niet in Steve’s voordeel zijn.

Lees het in Panorama

Dit was een aflevering van 'De politierechter' uit de oude doos, geschreven door onze verslaggever Jochem Davidse. Benieuwd naar de aflevering van deze week? Lees 'm in ons magazine op Blendle of bestel een papieren versie.

Illustratie: Aloys Oosterwijk 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws