Door: Martijn Haas
Misdaad

Bendeoorlog in Antwerpense Borgerhout (B): woning beschoten

Opnieuw naar België, want het is onrustig bij onze zuiderburen. Vrijdagnacht, rond de klok van drieën vond er...

Opnieuw naar België, want het is onrustig bij onze zuiderburen. Vrijdagnacht, rond de klok van drieën vond er een incident plaats binnen een conflict dat al een tijdje speelt in het Antwerpse stadsdeel Borgerhout. Zo lezen we een half jaar geleden al over rivaliserende bendes die met elkaar clashen, in een buurt die oorspronkelijk bekend staat vanwege zijn historische karakter. Dan al - in de zomer van 2016 - gaat het in kranten als de Gazet van Antwerpen of het Laatste Nieuws over vechtpartijen-, drugsdiefstal- en intimidatie. Grote namen uit de drugshandel zouden erbij betrokken zijn. Twee maanden geleden vindt er een beschieting plaats. En afgelopen vrijdag is het dus weer raak. Opnieuw een schietpartij. 

AK-47

In de Guldensporenstraat, hartje Borgerhout, vuren onbekenden een reeks kogels af op een woning. Het gaat om zwaar wapentuig, waarschijnlijk: AK-47. Een van de kogels verdwijnt in een raam bij de buren van het beschoten pand en raakt daar de muur. Er raakt voorzover bekend niemand gewond. De daders vluchten daarna met de auto weg. De woning staat bekend als een locatie waar zich een clan van cocaïnesmokkelaars heeft gevestigd, zo schrijft de Gazet van Antwerpen vandaag. De woning is eigendom van de familie van Mohamed E.H., de rechterhand van de ontvoerde en vermiste Israeliër Abdelkader Bouker. Forensische speurders treffen elf kogelinslagen aan, op straat liggen dertien kogelhulzen.

Molotovcocktail

Precies dezelfde woning in de Guldensporenstraat werd amper twee maanden geleden, op 21 december vorig jaar, ook al onder vuur genomen. Toen joegen de daders eerst drie kogels door de glazen voordeur. Vervolgens probeerden ze het huis in brand te steken door een molotovcocktail te gooien, maar de brandbom kwam terecht op een auto die voor de deur geparkeerd stond.

De Belgische politie heeft slechts naar buiten gebracht dat het wellicht om een conflict in de geld of drugssfeer gaat. Tja. Wij vermoeden dat er de komende weken nog wel meer staat te gebeuren in dit levensgevaarlijke milieu aan de Schelde.

 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws