Door: Martijn Haas
Misdaad
3

Bendeleden Miguel en Diego doden meisje bij satanisch ritueel

Ze zijn natuurlijk zo gek als een deur. Maar wat de twee Salvadoriaanse gangsters Miguel Alvarez-Flores en Diego Hernand...

Ze zijn natuurlijk zo gek als een deur. Maar wat de twee Salvadoriaanse gangsters Miguel Alvarez-Flores en Diego Hernandez-Rivera recent hebben uitgespookt grenst aan pure horror. Ofwel: misdadige praktijken die doen denken aan de tijden van een maniakale moordenaar als Charles Manson.

De twee bendeleden uit El Salvador hebben drie Amerikaanse tienermeisjes tegen hun wil vastgehouden en een ervan gedood. Dat laatste zou hebben plaatsgevonden tijdens een satanisch ritueel. Zo hebben autoriteiten in de Amerikaanse stad Houston vrijdagmiddag bekend gemaakt.

De twee verdachten - Alvarez-Flores (18) en Hernandez-Rivera (18) - zijn inmiddels beiden opgepakt. De Amerikaanse officier van justitie heeft ze aangeklaagd voor kidnap, prostitutie-, cocaïnehandel- en moord. De kans dat beide mannen - mits hun daden bewezen worden - levenslang vast komen te zitten is groot. Uitzetting naar hun vaderland is met de rechtsprocedure die nu gaande is even niet aan de orde.

Het 15-jarige slachtoffer 'Genesis' werd op 16 februari gevonden op straat in Houston, waar ze is gedumpt bij een afvalpunt, met een kogelinslag in het gezicht en in de borstkas. Opvallend genoeg is haar identiteit nog niet vast gesteld. De Texaanse overheid houdt het goed voor mogelijk dat het gaat om een vermist persoon uit de stad Jersey-Village, ook in Texas gelegen. Net als Houston, de Texaanse stad waar de twee verdachten - Miguel en Diego - nu moeten voorkomen.

Dit slachtoffer is samen met twee andere jonge vrouwen, in de leeftijd tussen 14- en 16 jaar oud wekenlang gegijzeld geweest in een appartement in de omgeving van Houston. Daar kregen zij drugs en alcohol toegediend, waarna zij gedwongen werden tot seks. Een van de twee jonge vrouwen die het heeft overleefd heeft verklaard bij de politie dat zij alledrie betrokken werden bij een soort satanisch ritueel. Ze dienden handelingen te verrichten ter ere van een afgod die door de twee bendeleden werd aanbeden.

Maar Genesis protesteerde. Een van de verdachten - Miguel Alvarez-Flores - bijgenaamd Diabolico - maakte dat ziedend. Hij declameerde daarop dat "het beest" nu niet langer om een materieel offer vroeg, maar om een levende ziel.

De getuige kwam pas bij, na lang gedrogeerd te zijn geweest. Toen ze weer bij haar positieven was bemerkte ze dat een van de andere vrouwen was verdwenen uit de ruimte waar ze zich bevonden. Pas later begreep ze dat degen om wie het ging, Genesis, was omgebracht.

Leden van MS-13 - Mara Salvatrucha-gang komen merendeels uit Midden-Amerika, en verblijven vrijwel allemaal illegaal in de VS. De bende is in de jaren tachtig van de vorige eeuw opgericht door emigranten uit El Salvador maar opereert nu internationaal. De FBI onderzoekt of er behalve de twee mannen die nu vastzitten voor deze moord ook nog andere bendeleden betrokken zijn geweest bij de kidnap, seksuele mishandeling en moord. Lees er hier over terug in de LA-Times.

 

Van de week hadden we trouwens een ander verhaal uit de onderbuik van Amerika: de moord op een politieagent midden in het verkeer van het Los Angeles-district Whittier. Lees dat hier terug.

 

 

 

 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws