Door: Martijn Haas
Misdaad

Beloning uitgeloofd voor tip in moordzaak Farid uit Houten

Justitie heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van een liquidatie in Den...

Justitie heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van een liquidatie in Den Haag op tweede paasdag. Toen werd aan de Sylvain Poonsstraat, in de wijk Wateringse Veld, een 39-jarige man uit Houten genaamd Farid doodgeschoten. In het goed bekeken televisieprogramma Opsporing Verzocht wordt vanavond een compositietekening getoond die de Haagse politie heeft gemaakt van één van de daders van de liquidatie.

Overigens meldde de politie al in april '17 dat het op zoek is naar een donkere donkergrijze stationcar, die na de schoten wegreed, met wellicht de schutter aan boord.

Een mysterieuze zaak waarover nog niet veel bekend is. Ja, we weten dat het gaat om een 39-jarige man uit Houten, ene Farid, een bekende van de politie. Maar wie is hij?

Houten is de laatste twee jaar veel in het nieuws vanwege onderlinge familievetes in de Marokkaanse scene. Ook zijn er vanuit die gemeente bij Utrecht lijnen te trekken naar het vermeende moordcommando dat eind 2016 voor de rechter kwam in de zogeheten 26Koper-zaak. Maar evengoed kan Farid bij een conflict betrokken zijn geweest dat zich in een totaal ander milieu afspeelt. Ook mogelijk is dat hij voor een ander is gehouden.

Farid zat in zijn auto - een zwarte Citroën C3 - voor een sportschool. Vanavond zullen we bij Opsporing Verzocht misschien leren wat zijn plannen daar waren. Sporten? Of een afspraak?

Het AD schrijft in april over deze zaak het volgende: "De brute schietpartij heeft de buurtbewoners opgeschrikt, maar tegelijkertijd zijn ze niet verbaasd. Ze weten zéker dat er al veel langer en al veel vaker zaakjes gebeurden op de parkeerplaats, die het daglicht niet kunnen verdragen. "Het ligt ideaal voor duistere zaken, vlakbij de snelweg. Je rijdt er zo naar toe, en bent zo via de snelweg weer vertrokken." Buurtbewoners noemen het 'een enge plek'.

Hieronder beelden van een eerdere uitzending van Opsporing Verzocht.