Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Belgische drugsbaas Koen van S. gearresteerd in NL

Koen van S. is een grote Belgische drugshandelaar. Hij was nog maar tien dagen op vrije voeten. Dinsdag werd hij hier in...

Koen van S. is een grote Belgische drugshandelaar. Hij was nog maar tien dagen op vrije voeten. Dinsdag werd hij hier in Nederland opgepakt met drugs in zijn auto, zo bericht de Gazet van Antwerpen.

De Antwerpenaar werd aangehouden bij een verkeerscontrole op de A27,bij Hank en Dussen, in Noord-Brabant. Een locatie die iedere autorijder in Nederland kent, al was het maar omdat Freek de Jonge ooit onder de naam Hank Dussen columns schreef voor het muziekblad OOR. Zie ondermeer hier.

Van S. had drie kilo speed bij zich en 5000 euro cash. Dat laatste bezit is overigens niet per se verboden.

Voor de ogen van tv-camera’s werd Van S. in de boeien geslagen en afgevoerd naar de gevangenis. Hij was net een maand op vrije voeten, nadat hij bijna tien jaar in de gevangenis had gezeten. 

Van S. - een ervaren kickbokser - werd tien jaar geleden een Bekende Belgische Crimineel als gevolg van zijn proces waarbij de Belgische justitie hem zag als het hoofd van een drugsorganisatie die 700 miljoen euro had verdiend aan de smokkel. Hij vervoerde ondermeer pillen naar Australië en werd gearresteerd in Thailand. Lees hier over zijn bewogen leven terug.

Het is best wel groot misdaadnieuws bij de Belgen. Toch is hij gepakt in NL, we zoeken nog even uit van wie die televisiecamera's nou waren. Die houdt u van ons te goed.