Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
2

Belg die zijn ex wilde laten vermoorden huurde twee ploegen in

Niet alle huwelijken zijn wat het zijn moet zijn. Zo dacht André V. uit het Belgische Geetbets er ook over. Hij w...

Niet alle huwelijken zijn wat het zijn moet zijn. Zo dacht André V. uit het Belgische Geetbets er ook over. Hij wilde daarom van zijn vrouw af. En dan ook zo resoluut als mogelijk. Daarom huurde de man, die van beroep schilder is, een huurmoordenaarsteam in. De opdracht mislukte want deze ploeg bleken oplichters te zijn, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Toen huurde V. maar een tweede ploeg in. Weer geen resultaat! Wat heet? De Belgische opsporingsinstanties hadden hem intussen wel zo'n beetje in de smiezen. V. werd opgepakt, en is nu veroordeeld: zeven jaar brommen. 

André is al jaren een bekende in zijn omgeving en de rest van België. Hij bezit een groot geel geschilderde woning en hij heeft een tweede huis in Spanje. Verder bezit hij nog een bootje. Dik voor mekaar zou je zeggen.

Maar André is een wat vreemde snuiter. Twee jaar geleden kwam hij al eens in het nieuws toen hij beroofd zou zijn. Dieven namen 25.000 euro mee. Een heel bizar verhaal, zeker gezien de afwikkeling van deze geplande huurmoord. Dat artikel staat nog altijd online.

V. is negen jaar opgetrokken met zijn ex Layla, ze zijn ook in gemeenschap van goederen getrouwd. In 2015 is het stel uit elkaar gegaan. Daarna begon het gedonder, dat voer voor een mooie B-misdaadfilm zou kunnen zijn.

Na de breuk met Layla in 2015 leert André de Afrikaanse Marie kennen. Hij vormt een koppel met deze 35-jarige vrouw uit Rwanda en wil in dat verband snel van zijn ex af.

Een ex-vriend van Rwandese Marie, een Kosovaar van 29 jaar, wil dat zaakje wel 'effetjes' voor hem oplossen. Twee huurmoordenaars krijgen 30.000 euro, maar lossen uiteindelijk nooit een kogel.

Enfin, Layla moet dood en dus wordt een B-ploeg opgeroepen. Wat André echter niet weet is dat de nieuwe huurmoordenaar eigenlijk een undercoveragent is. Iets wat hij naar eigen zeggen nog steeds niet kan geloven.

De openbaar aanklager heeft twaalf jaar cel tegen André geëist. Hij mag dus boffen want hij krijgt nu dus een celstraf van slechts zeven jaar opgelegd. Zijn vriendin Marie U. moet vier jaar naar de cel. De huurmoordenaars hebben zes- en vier jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. Samen moeten de vier beklaagden ook meer dan 13.000 euro betalen voor de gerechtskosten.

Layla Foto HLN, overige foto's: FB