Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
2

Bedrijf Van Seggeren genoemd bij Radar

Afgelopen zondag heeft een omwonende het lichaam van Tjeerd van Seggeren gevonden in een weiland nabij nabij de kru...

Afgelopen zondag heeft een omwonende het lichaam van Tjeerd van Seggeren gevonden in een weiland nabij nabij de kruising Fûgelsang en de Bûterwei in het dorp Westereen.

Maandag heeft de politie laten weten dat Van Seggeren door een misdrijf om het leven is gekomen. Het slachtoffer had een flinke wond in zijn achterhoofd. Hij zou de avond voor zijn dood nog aanwezig zijn geweest op een popfestival, het Freeze Force Beach Fest.

De festivalorganisatie heeft een bericht online gezet: Evenals jullie hebben wij kennis kunnen nemen van het feit dat een bezoeker van ons festival niet levend thuis is gekomen en dat heeft ons erg diep geraakt, we hopen namelijk altijd dat mensen die ons festival bezoeken heelhuids thuis arriveren. Wij weten niets over toedracht en omstandigheden, maar wensen alle nabestaanden heel veel sterkte toe. 

De politie start nu een onderzoek. Wie kan Tjeerd naar het leven hebben gestaan? Van Seggeren was in het verleden actief in een fietsenwinkel maar zou de laatste jaren zijn overgeschakeld naar internet. Via de website opvoeren.nl verkocht hij brommer-motor en scooteronderdelen.

Wellicht dat de politie eens in de richting van Tjeerds (ontevreden) klantenkring gaan gaan zoeken, zo stellen wij hier, wellicht een tikkeltje brutaal. Want de handelaar heeft in de loop der jaren niet alleen tevreden klanten gehad, zo stellen wij na een online-onderzoek. Opvoeren.nl komt naar voren bij de reacties op een platform van het programma Radar. Zie hier.

Een ene 'chatslet' beklaagt zich over een verkeerd bezorgde V-snaar. De afhandeling van deze fout bezorging levert haar een schadepost op. Ene Daxharker weet daar aan toe te voegen dat de reacties op scooter-sites er ook niet om liegen. Een restantje daarvan is hier nog terug te vinden. 

Was Tjeerd een notoire oplichter die zijn klanten diep ongelukkig maakte? Of zijn het slechts de reacties van een kleine minderheid? Vast staat dat Van Seggeren een groot aantal geliefde vrienden en familie achterlaat, zo zien we op andere sites.