Door: Martijn Haas
Misdaad

Bankrovers als non verkleed naar hun werk

Kijk ze waren vrouw. En dat is niet alledaags in de wereld van de misdaad, althans niet vaak in de uitvoerende tak van d...

Kijk ze waren vrouw. En dat is niet alledaags in de wereld van de misdaad, althans niet vaak in de uitvoerende tak van deze branche.

En wellicht zou het dan een idee zijn om daarbij een passende kleding te vinden? U weet net zoals wij: als het vrouwen aangaat is wat ze 'aan' hebben erg belangrijk. Een hoofdzaak.

Zo kwamen ze op dit tenue uit. Slim bedacht: als ze eenmaal binnen waren zou het misschien niet veel uitmaken. Maar buiten des te meer. Want wie neemt er nu aanstoot aan een stel nonnen die over straat wandelen, of gezamenlijk in een auto stappen? Niemand natuurlijk. En verder: een vuurwapen laat zich makkelijk verstoppen onder een nonnenhabijt.

De beelden zijn verspreid door de FBI. De twee dames in kwestie probeerden een Citizen Bank te beroven in de stad Tannersville - Pennsylvania, VS, aldus ABC.

Daarbij hielden ze het personeel onderschot met een vuurwapen, maar ze namen uiteindelijk niets mee. Gewetenswroeging? Tijdnood? We weten het niet. Op het moment suprême lukte er iets niet.

Wel zijn ze erin geslaagd om weer heel snel weg te komen. En daarom is de politie ook nog naar ze op zoek. Rondsnuffelen bij het plaatselijke klooster zal wel niet veel opleveren.