Door: Martijn Haas
Misdaad

Auto Jorn R. beschoten (B)

Het staat nu wel vast: Antwerpen is het podium van een nieuwe onderwereldoorlog. Afgelopen dinsdag vond er de zoveelste...

Het staat nu wel vast: Antwerpen is het podium van een nieuwe onderwereldoorlog. Afgelopen dinsdag vond er de zoveelste recente beschieting plaats van een van de spelers in het milieu aan de Schelde. Ditmaal werd de wagen van Jorn R. beschoten, aan de Linkeroever. Hij zou een oud havenmedewerker en pokerspeler zijn. Afgaande op de bovenstaande foto van hem, met de speelfiches voor zijn neus, is dat niet ondenkbaar.

Pokeren, dat zou kunnen duiden op schulden. Maar bronnen die Panorama heeft geraadpleegd melden dat Jorn een contact is van een zekere Frank de Tank en dat ook het huis van die Frank V. "de Tank" onlangs beschoten is, in een voorstad van Antwerpen: Sint Job in 't Goor. En dat beiden verbindingsfiguren in de onderwereld zijn.

Andere beschietingen vonden plaats in de beruchte wijk Borgerhout en in een aanpalende wijk rondom de Rupelse Straat. Dit zijn stadswijken in Antwerpen, die dicht bij de haven liggen. Hier wonen veel personen die op een of andere manier een rol spelen in de duistere overslag van drugs naar het binnen- en buitenland. Lees hier terug over die eerdere beschietingen. Maar in andere gevallen zouden de kogelregens met Kalashnikovs ook gericht zijn tegen familieleden van dergelijke figuren. Mensen die er dus niet direct mee te maken hebben. 

Het vermoeden dat zowel Belgische politie als insiders in de havenstad hebben is dat dergelijke beschietingen een vorm van zeer groffe intimidatie zijn. Ofwel: iemand wil dat er effe heel goed naar hem geluisterd wordt. Antwerpen beleeft daarmee een heropleving van een zeer intense periode een jaar of vier- a vijf jaar geleden. Destijds vormde de liquidatie van de Nederlandse Najib Boubouh in het Antwerpse Crown Plaza Hotel in 2012 voor een uitbraak van onderwereldgeweld- en spanningen. Niet alleen in Antwerpen maar uiteraard ook in Amsterdam en omstreken.

Foto boven van Jorn R.

Foto hieronder van Frank V. "de Tank"

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws