Door: Martijn Haas
Misdaad

Australische criminelen profileren zich op social media

Ze hebben tatoeages op alle plaatsen die het lichaam maar mogelijk maakt. Ze hebben mooie wagens, mooie vrouwen. En een...

Ze hebben tatoeages op alle plaatsen die het lichaam maar mogelijk maakt. Ze hebben mooie wagens, mooie vrouwen. En een Instagram-account, of een Facebook-pagina. Maak kennis met de nieuwe criminelen van de Australische oostkust.

Het is de Australische politiediensten de laatste tijd gaan opvallen dat er steeds meer criminelen liggen op de stranden van het Bondi Beach. Open en bloot, alsof ze niets te verliezen hebben. Dat gaat vervolgens ook nog eens gepaard aan een social media account waarop veel van deze lieden hun leventje tonen. Je krijgt het idee dat ze nog selfie's aan het nemen als het arrestatieteam als onderweg is.

Ondertussen zijn de criminaliteitscijfers van de wijk waar dit populaire strand in Sydney zich bevindt schrikbarend hoog. Diverse bendes strijden er tegen elkaar. Nogal wat van die uitdagend poserende criminelen op Bondi Beach zijn de afgelopen jaren betrokken geraakt bij schietpartijen en overleden. 

Zo iemand is Pasquale Barbaro, die in 2016 is geliquideerd.

 

Zo iemand is ook Hamad Asaad, die vorig jaar oktober werd geliquideerd op de oprijlaan van zijn woning. Ook gek op het nemen van selfie's.

Michael Davey, een biker, vorig jaar maart geliquideerd. Waarschijnlijk door leden van zijn eigen MC.

En daar hebben we Darren Mohr, die inmiddels vastzit vanwege een van de grootste cocaïne-busts die Australië ooit gekend heeft. Ook hij legde tot voor kort zijn hele hebben en houden vast op social media.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws