Door: Martijn Haas
Misdaad

Antwerpse coke handelende familie opgerold

Antwerpen is een knooppunt in de internationale drugshandel. Aan de ene kant komt er met ladingen tegelijk coke en has...

Antwerpen is een knooppunt in de internationale drugshandel. Aan de ene kant komt er met ladingen tegelijk coke en hasj binnen. Aan de andere kant verschepen lokale handelaren vanuit Antwerpen ook grote partijen de achterlanden in, precies zoals bij normale goederen eigenlijk. Duidelijk dus dat de focus bij de Antwerpse politie continu aanwezig moet zijn, want de handel staat nooit stil, zeker nu niet met carnaval voor de deur.

Onderzoekers van de lokale recherche hebben dan ook afgelopen week een aanzienlijk Antwerps drugsnetwerk opgerold, zo schrijft de Gazet van Antwerpen. Zes verdachten, onder wie een recent veroordeelde vader en zoon, werden aangehouden. Hun werkomgeving betrof de wijk Kiel, net buiten het centrum van de havenstad. Een wijk die ook wel bekend staat als immigrantenwijk, waar de nodige openbare orde-problemen zijn geweest de afgelopen jaren. Ze verschijnen vandaag voor verhoor bij de Belgische equivalent van 'onze' rechter commissaris; de raadkamer.

De recherche tapte de telefoons van verschillende betrokkenen in het dossier af en kwamen zo uit bij een Albanees koppel uit Berchem (B), Mateo G. en zijn vrouw Klarita B. Zij zouden ingestaan hebben voor bepaalde leveringen van cocaïne. Omdat deze drugshandel duidelijk een familiezaak is, zit ook Mounir K., een neef van de broertjes C., in de gevangenis. 

In oktober 2015 kreeg Mohamed C. zeven jaar celstraf voor een moordpoging op het Alfons De Cockplein, hartje Kiel. Vader Hassan, ook betrokken bij de schermutseling, kreeg achttien maanden cel. Vader en zoon gingen in beroep, waardoor ze voorlopig op vrije voeten bleven. Begin volgende maand spreekt de rechtbank zich uit in die zaak. Mogelijk wordt de familie C. ook in een ander dossier nog verhoord. Volgens sommige bronnen waren ze begin oktober betrokken bij een schietincident in de Antwerpse Waarlooshofstraat. Daarbij raakte niemand gewond.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws