Door: Martijn Haas
Misdaad

Anna Drijver in misdaadserie over drugsbaron Janus van Wesenbeeck

Op 6 juni starten de opnames van een nieuwe Belgische misdaadserie. Centraal staat het drugsmilieu rond het Nederlandse...

Op 6 juni starten de opnames van een nieuwe Belgische misdaadserie. Centraal staat het drugsmilieu rond het Nederlandse Noord-Brabant en het Nederlandse- en Belgische Limburg. Steracteur Frank Lammers speelt daarin de Eindhovense drugsbaron Janus van Wesenbeeck, die jarenlang een villa bewoonde in het Belgische Lommel. Nieuws komt van de Gazet van Antwerpen, zie hier.

Anna Drijver zal een van de undercover-rechercheurs gaan spelen die achter Janus aan zitten. Haar personage heet Kim de Rooy. Het verhaal in de serie is gebaseerd op echte gebeurtenissen. Twee undercovers van de Belgische politie wisten tien jaar geleden contact met de Nederlandse drugsbaron te leggen door naast hem een campingplek te bezetten.

Van Wesenbeeck is een door de wil geverfde crimineel, maar hij kon niet om het charmante tweetal heen en verklapte hen een aantal misdaadgeheimen waarvoor hij later veroordeeld zou worden aan de Belgische rechtbank.

Op dit moment is Van Wesenbeeck op de vlucht. Hij is verdachte in een grote Nederlandse xtc-zaak rondom 'drugshandel-ontmoetingsplaats Party King' in Best, ook weer bij Eindhoven. Bronnen melden Panorama dat hij zich in Zuid Afrika ophoudt. Het onderwereldmilieu in- en rondom Kaapstad zou een broeinest van West-Europese figuren herbergen.

Een en ander hebben wij beschreven in de coverstory "De Duistere wegen van Harry Potter", over Janus, zie hier. die we aanstaande zaterdag als Panorama-Misdaadklassieker zullen herhalen.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws