Door: Martijn Haas
Misdaad

Amfetaminelab ontdekt in Roosdendaal (VIDEO)

De politie ruimt vooral in het zuiden van het land voortdurend laboratoria op waar chemische drugs worden gemaakt. Je...

De politie ruimt vooral in het zuiden van het land voortdurend laboratoria op waar chemische drugs worden gemaakt. Je vraagt je af of mensen die hier aan beginnen wel weten wat de risico's zijn die ze nemen. Niet alleen vormen deze illegale labs een gevaar voor de volksgezondheid. Aan de regelmaat waarmee de politie ze ontdekt valt af te leiden dat het vrij moeilijk is om een dergelijke locatie verborgen te houden.

Donderdagmiddag werd in een loods aan de Jan Frederik Vlekkestraat in Roosendaal een amfetamine laboratorium ontdekt. Er werd niemand aangehouden. 

Rond 13.00 uur in de middag wordt het lab ontdekt. Dat gebeurt tijdens een 'integrale controle' van de politie en gemeente Roosendaal. In twee naast elkaar gelegen bedrijfspanden stuiten opsporingsambtenaren op grond- en afvalstoffen. De panden maken onderdeel uit van een groot bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Majoppeveld-Noord in Roosendaal. Bij nader onderzoek in de ruimten vindt men een laboratorium met een ketel, geschikt voor de productie van zogeheten amfetamine-olie.

Volgens deskundigen van de politie gaat het om een flinke productielocatie met een behoorlijke capaciteit om amfetamine-olie te maken. Er wordt een bescheiden hoeveelheid grond- en afvalstoffen gevonden. Het laboratorium is gebruiksklaar.

Nadat eerst is vastgesteld dat er geen gevaarlijke situatie is ontstaan, gaat de politie van start met een onderzoek. Zo verricht een forensisch medewerker er zijn handelingen en nemen medewerkers van het politieteam Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen monsters van de grondstoffen. De materialen zijn in beslag genomen en zijn door een speciaal bergingsberdrijf afgevoerd.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws