Door: Jeroen Kraak
Misdaad

Amerikaanse vermoordt eigen kind om 'haar te beschermen tegen buitenaardse wezens'

Een zeer triest verhaal in het Amerikaanse Viriginia. Daar was een vrouw zo ontzettend in de war dat ze haar eigen kind...

Een zeer triest verhaal in het Amerikaanse Viriginia. Daar was een vrouw zo ontzettend in de war dat ze haar eigen kind doodschoot met een shotgun. Ze zou haar willen redden van aliëns.

De 27-jarige Darla Hise was in een psychiatrisch ziekenhuis toen ze de rechercheurs vertelde dat haar dochter en zoon in gevaar werden gebracht door buitenaardse wezens. Die zouden in haar buik zitten en wilde ze daar verwijderen, meldt de lokale krant de Roanoke Times. Daarnaast zei ze ook dat ze haar dochter wilde beschermen voor de aliëns door haar naar de hemel te sturen. 

Haar advocaat vindt echter dat de politie haar tot een bekentenis heeft gedwongen. De geestelijke toestand van haar cliënt en haar chronisch drugsgebruik zouden er voor zorgen dat ze niet wist dat ze gebruik kon maken van haar zwijgrecht. Bovendien zou ze ontoerekingsvatbaar zijn door haar eerder genoemde situatie. Toen ze naar een ander ziekenhuis werd gebracht sprak ze herhaaldelijk over de aliëns. 

De politie arresteerde Hise na een telefoontje over een schietpartij in haar huis. Toen de agenten daar aankwamen, troffen ze de dochter van Hise dood aan. De vrouw zelf sprak niet goed en werd naar het ziekenhuis gebracht. De dokters diagnosticeerde haar met een mogelijk psychose door invloed van drugs. De driejarige zoon van Hise was gelukkig nog in leven toen ze hem in huis aantroffen en is bij pleegouders ondergebracht. 

Hise wordt beschuldigd voor moord, wapenbezit, metamfetaminebezit en het bezit van een wapen terwijl ze onder invloed was van drugs. De rechtszaak start op 23 augustus.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws