Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Amerikaan door tien man dood geslagen op Grieks eiland

Hij was een groot fan van de LA Lakers. Bakari Henderson uit de Verenigde Staten was op vakantie naar het Griekse eiland...

Hij was een groot fan van de LA Lakers. Bakari Henderson uit de Verenigde Staten was op vakantie naar het Griekse eiland Zakynthos. Het is zijn laatste bestemming geworden. Hij is door tien mannen helemaal dood geslagen, zo komt naar voren in de Britse en Amerikaanse pers. Zie hier.

Bakari Henderson kwam uit Austin Texas. Hij was op vakantie in de stad Laganas op het eiland Zakynthos, in het westen van de Griekse wateren. Hij zat op Facebook, zie hier.

Een Britse veiligheidsbeambte van Servische afkomst en een Griekse barman zijn aangehouden voor een poging tot moord. Acht anderen zijn ook in beeld bij de politie maar gelden niet als hoofdverdachte.

Henderson is vermoedelijk in elkaar geslagen met behulp van een boksbeugel. Hij was student aan de universiteit van Arizona en studeerde bedrijfskunde en management.

Het gevecht schijnt te zijn begonnen toen een groep Serven een groep Amerikanen begon te provoceren. De Serven stootten daarop een glas om dat bij de Amerikanen - waar Henderson deel van uitmaakte - op tafel stond. Er ontstaat een klassiek bargevecht, waarbij Henderson op gruwelijke wijze het onderspit delft.