Door: Martijn Haas
Misdaad

Alles over de Snapchat-moorden in de VS

Williams (links) en German (rechts) De Amerikaanse politie in de staat Indiana heeft nieuw bewijs gevonden in de za...

Williams (links) en German (rechts)

De Amerikaanse politie in de staat Indiana heeft nieuw bewijs gevonden in de zaak van de brute moord op Abigail Williams (13) en Liberty German (13). De twee teenagers hebben waarschijnlijk hun eigen moordenaar vastgelegd met hun eigen mobiele telefooncamera. De twee jonge meiden werden vorige week woensdag 15 februari gevonden in een vijver in de bossen van de Amerikaanse staat Indiana. De teenagers waren twee dagen daarvoor op pad gegaan voor een 'hike' in de bossen. Tijdens die tocht hebben zij enkele foto's gemaakt die nu een veelzeggende waarde lijken te hebben, en mogelijk kunnen dienen als ondersteunend bewijs in dit onderzoek. Zo schrijven The Sun en New York Post.

Veel van dit beeldmateriaal is afkomstig van een social media-app genaamd SnapchatSnapchat, de dienst is bekend vanwege de mogelijkheid onmiddellijk beeld onmiddellijk te verwijderen nadat het geplaatst is. Het is die vluchtigheid die het voor veel gebruikers en bezoekers zo bijzonder maakt.

De laatste foto die waarschijnlijk is genomen van een van de twee van het stel is een Snapchat-beeld van Williams die wat somber over een houten treinbrug loopt. De foto is genomen op het grondgebied van de gemeente Delphi in Indiana. Een andere foto die is terug gevonden in de Snapchat-tijdlijn van de meiden is een foto van diezelfde brug maar dan in verlaten staat.

Maar het klapstuk is een pas afgelopen woensdag vrijgegeven foto van een man die driftig beent op dezelfde brug. Ergens in de omgeving van deze spoorbrug heeft de politie de twee jonge vrouwen terug gevonden. Deze later vrijgegeven documentatie blijkt ook een korte geluidsopname te bevatten die de jonge dames hebben gemaakt tijdens hun laatste wandeling. Daarop is een mannenstem te horen die 'Downhill" commandeert. De politie in Indiana gaat ervan uit dat dit de mogelijke moordenaar is die de twee meiden op dat moment beveelt met hem mee te komen. De politie heeft nu een klopjacht ingezet om deze man te pakken te krijgen.

Overigens heeft de politie niet willen bevestigen dat ook deze foto en de geluidsopname afkomstig zijn van de Snapchat-dienst van de slachtoffers. De politie wil daarover geen verklaring doen. Maar de kans is groot dat dit wel degelijk de bron is geweest, zo melden meerdere media.

De vermeende moordenaar is dan kennelijk onwetend geweest van het feit dat de meiden vrijwel alles wat ze doen vastleggen met hun digitale telefooncamera's en microfoons, zoals veel jongeren vandaag de dag gewend zijn te doen.

 Hier de man:

 

 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws