Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
0 bekeken
1

Alles over de bomaanslag in Sint Petersburg

Een tweetal grote explosies in de metro van Sint Petersburg hebben zojuist minimaal tien doden tot gevolg gehad. Er zo...

Een tweetal grote explosies in de metro van Sint Petersburg hebben zojuist minimaal tien doden tot gevolg gehad. Er zouden omstreeks vijftig gewonden zijn gevallen. Een deur is uit het treintoestel geblazen, mensen liggen op de grond of snakken naar adem. De ene aanslag heeft plaatsgevonden bij het Sennaya Ploshchad-station. Er zou een soort fragmentatiebom tot ontploffing zijn gebracht, waarbij losse scherven in het rond hebben gevlogen. 

Op dit moment ontploft ook Twitter:

Als antwoord op

At least 50 people are also injured, including children!!

The world is honestly insane. Thoughts going out to those affected in St, Petersburg xx

 

Het Russische persbureau Tass meldt dat er een tweede explosie is geweest, op het Sadovaya-metrostation. Ook daar dezelfde taferelen. President Putin is inmiddels geïnformeerd over de aanslag. De Russische autoriteiten willen nog niet zeggen dat het om een terroristische aanslag gaat. Maar alles lijkt daar wel op. Rusland heeft een lange en bloederige geschiedenis op het gebied van aanslagen, veelal gepleegd door militanten uit Tsjetjenië en andere deelrepublieken.

Er is ook een foto opgedoken van een van de mogelijke aanslagplegers, zie hieronder, hij lijkt een selfie te maken alvorens een detonatiemechanisme in zijn andere hand te activeren.

We blijven de site updaten.