Door: Martijn Haas
Misdaad

Afschuwelijk: onthoofd door haar verkrachter

Een seksueel beest, zo wordt de belager van Viktoria Povesma (20) genoemd in sommige media.  De man, 29, jaar...

Een seksueel beest, zo wordt de belager van Viktoria Povesma (20) genoemd in sommige media

De man, 29, jaar oud, is gisteren aangehouden. Het gaat om iemand met een strafblad waarop meerdere ernstige zedendelicten staan. Hij heeft bekend dat hij de Russische studente heeft omgebracht na samen met haar te zijn geweest afgelopen zaterdag. Zij is door hem verkracht en onthoofd. Haar stoffelijk overschot heeft hij in een plastic tas midden in de natuur achter gelaten. 

De Russische politie deed de vondst na een zoektocht rond een meertje bij de stad Tomsk, na een uitgebreide zoekacties die was geïnitieerd door de ouders van Povesma - die hadden opgemerkt dat ze al enige tijd niet meer thuis in haar woning was geweest - en ook niet op een feestje was verschenen. Zij was studente aan een beroepsopleiding voor architecten in dezelfde stad. Ze had groene ogen en was een prettige verschijning om te zien. 

Povesma is zaterdag het laatst gezien in Lagerny-park, niet ver van de botanische tuin van Tomsk. Zondag is ze als vermist opgegeven. Maandag is haar hoofd in de genoemde supermarkt-tas terug gevonden aan de oever van een nabijgelegen meertje, later vonden de speurders ook haar romp. 

Veel Russen zijn helemaal kapot van deze misdaad. "Hoe kan iemand zoiets iemand anders aan doen?" zo vraagt iemand zich af op sociale media. "Ze was nog maar een kind." 

Meertje waar Povesma is gevonden

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws