Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Afscheid van voetbaltrainer genoemd in liquidatieonderzoek

Met een door het bestuur op haar website geplaatste verklaring heeft voetbalclub Odin '59 afscheid genomen van voetbaltr...

Met een door het bestuur op haar website geplaatste verklaring heeft voetbalclub Odin '59 afscheid genomen van voetbaltrainer Rick S. Zijn naam kwam vorige week woensdag naar voren tijdens een rechtbankzitting in Amsterdam. Bij de inhoudelijke behandeling van het 13Yakima-proces tegen verdachten Rigjendrig L. en Gideon G. werd de naam van de trainer genoemd als beoogd liquidatie-doelwit. 

Eind vorig jaar zouden deze twee verdachten in de regio AmsterdamHaarlem en Heemskerk voorbereidingen hebben gepleegd voor het liquideren van de voetbaltrainer. Daarbij zouden zij min of meer 'op heterdaad' zijn aangehouden, vlak voordat de bedoelde liquidatie zou plaatsvinden. Tijdens de zitting woensdag kwam naar voren dat de verdachten in teamverband met enkele andere mannen de trainer bij zijn activiteiten rond de amateurvoetbalclub uitvoerig hebben 'afgelegd'. Zo reden zij meerdere malen naar het parkeerterrein van de club in Heemskerk, - waar Rick S. werkzaam is - en bestudeerden ze biografische kenmerken van de man op internet. Een mogelijke vluchtauto zou al zijn klaargezet, met daarin flessen brandbaar vloeistof.

Odin '59 verklaart nu mede als gevolg van de onstane media-aandacht rondom Rick S. dat men er mee heeft ingestemd dat de trainer een stapje terug doet. Rick S. zou aanvankelijk tijdens verhoren hebben ontkend iets van deze zaak te begrijpen. Pas na verloop van tijd zou hij hebben gezegd dat mogelijk zijn vriendschap met Mink Kok die resideert in Libanon een rol zou kunnen spelen. De voetbaltrainer zou overigens binnen de club vorig jaar al hebben gezegd dat hij meer tijd aan zijn familie zou willen besteden.

De club zelf verklaart dat men altijd heeft geweten van Rick's verleden, die ooit voor een cocaïnezaak in de haven van IJmuiden zou hebben vastgezeten.

Zie hier de verklaring van de voetbalclub: Hier.