Door: Martijn Haas
Misdaad

Acteur Cidade de Deus verdacht van moord op politieman

De dan 18 jarige Ivan da Silva speelt in 2001 een van de bijrollen in de later voor een Oscar genomineerde fil...

De dan 18 jarige Ivan da Silva speelt in 2001 een van de bijrollen in de later voor een Oscar genomineerde film over de drugsproblematiek in een van grote favela's in Rio de Janeiro; de Cidade de Deus.

Ivan da Silva viel na zijn 'filmdebuut' terug in de drugshandel. En hij geldt vandaag de dag als een van de leidinggevende criminelen in zijn favela Moro do Vidigal. Hij is volgens de Braziliaanse politie verantwoordelijk voor de controle over de drugshandel in dit stadsdeel.

Ivan da Silva in 2001

Diezeffde Da Silva is nu een van de verdachten van de dodelijke beschieting van een politieman, vorige week zondag. Daarbij schoten gewapende mannen op een patrouille van agenten. Hierbij is ene Hudson Silva de Araujo om het leven gekomen.

De omgekomen agent Hudson Silva de Araujo

Het is de 91-ste geweldsdode in Rio de Janeiro dit jaar. En de eerste dode sinds de installering van speciale vredestroepen in Moro do Vidigal, in 2012.

Cidade de Deus-regisseur Fernando Meirelles, ook bekend van zijn films 'Ché' en 'On the road', heeft laten weten geschokt te zijn door het nieuws over zijn acteur. Het was hem bekend dat Ivan da Silva op het verkeerde pas was beland maar hij had toch op het beste gehoopt.

De gedode agent laat een vrouw en twee kinderen achter.

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws