Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Acht doden bij voetbalwedstrijd Senegal (VIDEO)

Voetbalvandalisme maakt meer kapot dan je lief is. In Senegal zijn acht personen om het leven gekomen door het instorten...

Voetbalvandalisme maakt meer kapot dan je lief is. In Senegal zijn acht personen om het leven gekomen door het instorten van een muur bij een tribune. Voetbalvandalen waren zodanig op die muur gaan drukken dat een ongeluk onvermijdelijk was.

Het incident vond plaats bij een voetbalfinale tussen twee clubs in Dakar. Na afloop van de wedstrijd ontstonden er rellen tussen de twee supportersgroepen. Een wedstrijd tussen de clubs Ouakam en Stade de Mbour liep daardoor uit op een drama van enorme proporties.

Aanvankelijk begint de politie met het spuiten van traangas als supporters met projectielen zijn gaan gooien. Ouakam staat op dat moment met 2-1 voor, en de wedstrijd bevindt zich in de verlenining. Het lijkt er op dat de 'verliezende' partij zijn verdriet niet kan verdragen. Daarop ontstaat een tumult waarbij de voetbalfans tegen elkaar in het gedrang komen, en een stutwal instort.

Onder de doden bevindt zich ook een jonge vrouw. Verder zijn er zo'n 64 gewonden gevallen. Er klinkt in Senegal veel kritiek nu eerder dit jaar ook al tientallen doden zijn gevallen bij een religieuze bijeenkomst.