Door: Martijn Haas Fotografie:
Misdaad
1

Aanhouding corrupte taxichauffeur door arrestatieteam (VIDEO)

Sluipend als dieven in de nacht, met een infraroodcamera op een van de kledingstukken bevestigd. Zo dringen agenten va...

Sluipend als dieven in de nacht, met een infraroodcamera op een van de kledingstukken bevestigd. Zo dringen agenten van het Amsterdamse AT eerder deze week een woning binnen bij station WTC. Doel: het 'opladen' van een taxichauffeur die het al te bont heeft gemaakt. Hij wordt verdacht van afpersing, beroving en mishandeling van passagiers die een ritje bij hem bestelden op vliegveld Schiphol. Hij was niet de enige, er waren er meer zoals hem. Ze maakten het leven zuur van toeristen en andere gebruikers van de vluchthaven. 

In totaal zijn acht verdachten aangehouden, waarvan twee door een arrestatieteam. De actie werd gehouden door de politie-eenheid Amsterdam en de Koninklijke Marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie in Noord-Holland.

Een citaat van NU.nl: "Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt ze ervan dat ze buitenlandse toeristen buitensporig hoge prijzen rekenden voor een rit naar Amsterdam en omgeving. Als de passagiers weigerden te betalen, werden ze onder druk gezet. Een man uit Zweden moest 595 euro betalen voor een taxirit van de luchthaven naar het centrum van Amsterdam. De man had 300 euro contant geld op zak, dat uit zijn portemonnee werd gepakt. Vervolgens werd hem gezegd dat het maar 200 euro was en moest hij de rest pinnen. Daarbij is ook zijn camera afgepakt. Ook een Japanner was slachtoffer. Hij moest 300 euro betalen voor een ritje van Schiphol naar zijn hotel op de Amsteldijk. Toen hij dit weigerde, bleven de deuren net zo lang op slot totdat hij had betaald."