Door: Martijn Haas
Misdaad

34 schoten met machinegeweer in discotheek in Konstanz (D)

Terreur. Hoe je het ook wil plaatsen of benoemen. Terreur blijft terreur. En wat de feestgangers vannacht in het Duitse...

Terreur. Hoe je het ook wil plaatsen of benoemen. Terreur blijft terreur. En wat de feestgangers vannacht in het Duitse Konstanz is overkomen is schokkend. En gek genoeg, dat 'mag' je dan ook weer niet zeggen, raak je gewend aan dit soort nieuws.

Wat is er precies aan de hand geweest. Bezoekers van de Grey Discotheek in Konstanz (Baden Württemberg) worden om 04.30 uur opgeschrikt door een 34-jarige maniak die met een semi-automatisch SMG-machinepistool 34 schoten afvuurt. Hij draait al vurend wild om zich heen. Bezoekers zoeken dekking achter tafels en stoelen. Het is de hel op aarde. 

Bij dat vuurgeweld komt een persoon om. Meerdere mensen raken gewond, waarvan drie personen 'zwaargewond'. De dader verlaat daarop het pand en komt niet veel later om bij een 'shoot out' met de politie, na eerst nog naar een ziekenhuis te zijn vervoerd. Een politieagent raakt gewond, maar is niet in levensgevaar, zo meldt ondermeer Bild.

Wat het motief van deze man is geweest, is tot nu toe niet bekend, zo heeft de Duitse woordvoerder van de politie bekend gemaakt.

De Grey-discotheek zondagochtend

 

Konstanz, bij de oranje pijl.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!