Door: Martijn Haas
Misdaad

24-jarige verdachte uit Stein opgepakt voor liquidatie Hafed Merkikou

Een 24-jarige man uit Stein (Limburg) is dinsdag opgepakt voor een dodelijke schietpartij in Geleen die begin februari...

Een 24-jarige man uit Stein (Limburg) is dinsdag opgepakt voor een dodelijke schietpartij in Geleen die begin februari de 29-jarige Hafed Merkikou het leven kostte. De politie meldde dat het onderzoek nog niet klaar is en meer aanhoudingen kunnen volgen.

Merkikou werd thuis aan de Beatrixlaan neergeschoten. Hij overleed ter plaatse. Volgens de politie gingen na de schietpartij twee verdachten ervandoor.
 
Destijds hebben wij daar dit stuk over geschreven.
 
Een team van 25 rechercheurs heeft de zaak de afgelopen weken onderzocht en er werd aandacht aan besteed in tv-programma Opsporing Verzocht. Het leverde twee tips op. Gouden tips blijkt nu waarschijnlijk. Maar meer informatie blijft welkom, aldus de politie.

Merkikou was mede-eigenaar van een shishabar in Sittard. Hij had problemen in het criminele circuit, is nu wel zo'n beetje vast komen te staan. Maar of er een verband is tussen zijn werk en zijn dood is vooralsnog onduidelijk.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws