Door: Redactie Panorama
Mannenpraat

Mannenpraat: Jinek is helemaal niets zonder haar redactie

Elke dag rond deze tijd onze roddelrubriek Mannenpraat. Met vandaag: Eva Jinek. Ze zal het zelf waarschijnlijk als eers...

Elke dag rond deze tijd onze roddelrubriek Mannenpraat. Met vandaag: Eva Jinek.

Ze zal het zelf waarschijnlijk als eerste beamen maar het succes van een talkshowhost is voor een groot deel afhankelijk van de redactie de hij/zij achter zich heeft. Jinek wordt tegenwoordig alom geprezen om haar kijkcijfers en geweldige onderwerpen. Gisteren stak het NRC haar ook weer een dikke veer in haar bevallige achterste omdat zij had 'gewonnen' van Beau betreffende de verslaggeving rond de Oranje Leeuwinnen. “Bij RTL Summer Night schoven alleen de usual suspects Daphne Koster en Barbara Barend aan met dingen die we allemaal eerder hadden gehoord,” schreef NRC recensente Birte Schohaus. Maar bij Jinek zat de voltallige staf en het hele Oranjeteam in de studio en daarom ging Jinek er 'met de hoofdprijs vandoor'. 

Natuurlijk weet die recensente ook wel dat Jinek niet eigenhandig al die mensen heeft gebeld, warm gehouden, overtuigd om toch naar haar te komen en niet naar Beau te gaan. Het is knokken om primeurs op die redeacties en dat gaat er keihard aan toe. Daar zit een team van keihard werkende mensen die heel veel overuren maken achter. Die net zo'n beroerd liefdesleven hebben als de ster waar ze voor werken en met dikke wallen onder hun ogen rondlopen als mevrouw in de make up zit. Ze doen dat puur en alleen om Jinek in al haar glorie te kunnen laten presteren. En dat doet die vrouw ook hartstikke goed. Vergelijk het maar met Formule 1. De coureurs moeten het flikken maar ze kunnen niets zonder het team. Dat is bij televisieprogramma's precies zo. En dat mag best wel wat vaker benoemd worden. Dus hulde redactie van Jinek. Goed bezig!

M. de la Haye

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws