Door: Redactie Panorama
Mannenpraat

Mannenpraat: Het anonieme en smakeloze 'gebraak' van PowNed journalisten moet stoppen

Elke dag rond deze tijd onze roddelrubriek Mannenpraat. Met vandaag: anonimiteit. Een zestienjarige Syriër heeft b...

Elke dag rond deze tijd onze roddelrubriek Mannenpraat. Met vandaag: anonimiteit.

Een zestienjarige Syriër heeft bezoekers van het buitenbad Groot Venlo gisteren een vervelende dag bezorgd, schreef een anonieme journalist van PowNed. De jongen die niet kon zwemmen besloot ondanks ijn gebrek aan zwemvaardigheden toch in het zwembad te duiken. Dat bleek direct zijn laatste sprong in het diepe.

Nou zeg, irritant van die Syrische tiener. Om een beetje te liggen doodgaan terwijl iedereen wil zwemmen! WTF is er toch aan de hand met nieuwssites en kranten? Is er dan helemaal niemand meer die verantwoordelijkheid neemt voor wat hun verslaggevers neer kalken? En mag elke racist of gevoelloos figuur zomaar alles roepen op een podium als het AD of PowNed?

Iedereen gaat wel eens over de schreef als je een stukje tikt. Pure beroepsdeformatie. Je weet welke onderwerpen en wat voor toon 'scoren' en probeert je lezers te behagen om meer views te krijgen. 

Maar anoniem schrijven is eigenlijk het lafste wat er is. Als je je naam ergens niet onder durft te zetten, zou je het ook niet moeten opschrijven. Wat dat betreft had die rare moslimmuts van het AD, Hanina Ajarai, nog wel moed om onder haar eigen naam te schrijven dat de MH17 ramp haar 'volledig koud' heeft gelaten en dat ze er 'geen traan om heeft gelaten', hoe krenkend het ook was. Ze had het natuurlijk helemaal niet moeten schrijven maar beter zo dan anoniem.

Ze kreeg de hele wereld over zich heen. Zo niet onze 'lollige' stukjesschrijver van PowNed. Hij lacht in zijn vuistje. Niemand die hem wat doet. De NPO zei dat de omroepen zelf verantwoordelijk zijn voor hun uitingen en dat zij er niets aan kunnen doen. Inmiddels heeft Dominique Weesie (baas PowNed) vanaf zijn vakantieadres zijn excuses aangeboden en is het gewraakte stuk van de site gehaald. Ik hoop van harte dat hij die gast z'n computer afgepakt en rectaal bij hem inbrengt. 

Voor degenen die het gemist hebben, Kustaw Bessems, chef digitaal bij de Volkskrant, heeft het artikel gedeeld. Lees hoe hoe racistische wansmaak eruit ziet.

M. de la Haye

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws