Door: Mylène de la Haye Fotografie: ANP
Mannenpraat
3

Ja hoor! Een speelfilm over Frank Masmeijer!

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: bijzonder nieuws over Frank Masmeijer.

Volgens Frank Masmeijer is er 'serieus interesse' van 'diverse partijen' om een speelfilm over zijn leven te maken. Morgen krijgt de gevallen ex-showmaster te horen of hij nu wel of niet voor zeven jaar de bajes in moet. Zelf ontkent hij het nog steeds in alle toonaarden maar Masmeijer wordt ervan verdacht mee te hebben gewerkt aan 'grootschalige drugshandel' en werd aangehouden in de havens van Antwerpen (waar hij volgens eigen zeggen 'alleen maar partijen bij elkaar aan het brengen was'). De man heeft nog nooit zoveel publiciteit gehad als de laatste twee jaar en waar wij er ondertussen schoon genoeg van hebben, begint hij er steeds meer van te genieten. En dan ligt er nu ineens wellicht ook nog een speelfilm in het verschiet. Wow. Het moet niet gekker worden. 


Frank Masmeijer blijft de hele kluit bij elkaar liegen
Lees ook:
Frank Masmeijer blijft de hele kluit bij elkaar liegen
  Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: bananenkoning Frank Masmeijer. Eerst zegt Frank Masmeijer dat...

Laten we even fantaseren over twee mogelijke scenario's:

1 Titel (even op z'n Amerikaans want het wordt natuurlijk een internationale productie): 'Frenk Mesmeijer, boxing against the wind.' Het drama van een ex-televisiester die na zijn tv-carriere een succesvol horecaondernemer wordt totdat hem grof justitieel onrecht wordt aangedaan. Zijn huwelijk gaat op de klippen en hij vecht tegen de aandrang om zijn zorgen weg te drinken en snuiven maar hij moet nu zijn kop erbij houden om zijn imago te zuiveren. Hij wordt tegengewerkt door mensen als Peter R. de Vries en een documentairemaker die hem van de regen in de drup helpt. Als er geen licht meer gloort aan het einde van de tunnel, lacht het geluk hem ineens toe. Tot zijn eigen stomme verbazing wordt hij door de Belgische rechters vrijgesproken en van alle blaam gezuiverd. Omdat hij zo vaak in het nieuws is geweest en daarmee zichzelf, geheel onbedoeld, weer op de kaart heeft gezet, krijgt hij van Hilversum de aanbieding om, als ervaringsdeskundige, een programma over justitiële blunders te gaan presenteren dat 'Onschuldig achter tralies' heet. Hij krijgt een jongere vriendin, produceert nog een paar jonge kinderen, geeft seminars over nooit opgeven en leeft nog lang en gelukkig

2 'Frenk Mesmeijer, the hidden truth' Een grimmige, duistere rolprent over de immer lachende showmaster en zijn duivelse cocaïneverslaving die hem in de handen drijft van ongure types. Ze filmen hem tijdens een met drugs en drank vergeven feestje terwijl hij zich laat 'bedienen' door een prostituee terwijl een andere hem een golden shower geeft. Daarna dreigen ze die foto's op het internet te gooien tenzij hij hun handlanger wordt. Ineens ontnuchterd doet hij tegen heug en meug mee maar blufpoker spelen ging hem op televisie veel beter af dan in het echt. De eerste keer dat hij echt in actie moet komen wordt hij gesnapt. Van de criminelen moet hij blijven volhouden dat hij onschuldig is. Ook als het Belgische O.M. hem vraagt als kroongetuige, in ruil voor geld en bescherming. Hij houdt zijn lippen dicht op elkaar, wil zijn vrijheid niet verdienen over de onveiligheid van zijn vrouw en kinderen, hoe vertroebeld zijn door drank en drugs aangetaste denkvermogen ook is. Uiteindelijk wordt hij veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf maar wie staat er op hem te wachten als hij uit de gevangenis komt? Zijn ex Sandra die inmiddels gehoord heeft dat haar Frank weigerde kroongetuige te worden uit angst voor de veiligheid van haar en haar kinderen. Ze vergeeft hem, hij dumpt zijn crêpe bakkende jongere vriendin en Sandra en hij vallen huilend in elkaars armen.

Of zullen we toch maar een andere film gaan maken?