Mannenpraat

Humberto Tan knikkerde Gerard Joling volkomen terecht uit RTL Late Night

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: een fittie tussen Gerard Joling en Humberto Tan. O jee, Gerard Joling...

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: een fittie tussen Gerard Joling en Humberto Tan.

O jee, Gerard Joling is op zijn p*k getrapt maar dat slaat eigenlijk helemaal nergens op. Elke dag worden politici, acteurs, journalisten, sporters of presentatoren uitgenodigd om te komen praten bij DWDD, Pauw, RTL Late Night of Jinek. Vaak komt het voor dat ze dan vlak voor de uitzending (soms zelfs pas op dezelfde dag) van de redactie te horen krijgen dat ze toch niet hoeven te komen omdat 'zich iets actuelers voordeed die dag' of omdat 'er voor een ander onderwerp of invalshoek is gekozen' of 'omdat een ander, meer toepasselijk, beroemder of aantrekkelijker, persoon toch heeft toegezegd' of omdat iemand, zoals in het geval van Joling, al bij een andere, concurrerende, talkshow heeft gezeten met zijn verhaal.

Toen ik mijn boek 'Smoelwerk' ging promoten in 2012 wilde de Telegraaf het als eerste brengen. Toen ze hoorden dat ik eerst bij Pauw en Witteman zat, zeiden ze keihard: “Dan schrijven wij er geen letter over.” Dus: Als Gerard Joling is uitgenodigd om op maandag bij Humberto Tan te komen praten over Geer en Goor en hij zit de vrijdag daarvoor doodleuk alles al in geuren en kleuren bij Jinek (zijn grootste concurrent!) zit te vertellen kan hij verwachten dat Humberto (en zijn redactie) hem afbellen. Het is al heel wat dat Gordon wel mocht komen. Mosterd na de maaltijd. Maar wel mosterd met een iets ander smaakje. Die lieve Geer kan beter zijn opspelende egootje toespreken in plaats van meteen 'moord & brand' te roepen. Als hij zelf de presentator van RTL Late Night was, had hij zichzelf ook afgebeld. Zeker weten. 

 

Mylène de la Haye