Mannenpraat

Het masturbatiegedrag van Beau van Erven Dorens en RTL Boulevard loopt echt de spuigaten uit

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: Beau van Erven Dorens en RTL Boulevard.  Albert Verlinde werd er...

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: Beau van Erven Dorens en RTL Boulevard. 

Albert Verlinde werd er vroeger vaak van beschuldigt dat hij zijn eigen theaterproducties en de sterren die erin speelden in RTL Boulevard ophemelde en concurrerende producties en haar sterren met de grond gelijk maakte. Beau van Erven Dorens (die met onmin bij hem wegging) noemde Verlinde en zijn programma in 2013 zelfs ‘enorm corrupt’ vanwege dat feit. Maar nu Verlinde weg is, gaat het er nog incestueuzer aan toe.

Het blad Quote schrijft op 11 september op haar site een stukje over geruchten dat er een groot personeelsverloop zou zijn in Gordons koffieketen Blushing (3 stuks inmiddels) en dat zijn manager René Dering is opgestapt. Wat ook zo is. Om hoor en wederhoor toe te passen (alleen maar netjes) belt Quote Gordon op om commentaar te vragen. Hij bevestigt in dat telefoongesprek dat er inderdaad mot was tussen hem en zijn manager en voegt eraan toe: “Hij denkt dat hij het zelf beter kan.” Vervolgens zegt hij over zijn eigen personeel: “Werken willen de meesten niet. Het is echt verschrikkelijk met die mentaliteit. Dat er verloop is, is niet meer dan logisch, wat mij betreft. Zo gaat dat in een bedrijf,” en daarna lachend: “maar ga je dat allemaal in dat kutblaadje zetten?”

Inderdaad, dat zet dat ‘kutblaadje’ allemaal op hun site, de geruchten over wanbeleid en ook zijn letterlijke reactie. En dan is Gordon woest, begint al z’n uitspraken te nuanceren op facebook en roept dat Quote alles uit de duim zuigt. En daar doet het dagelijkse RTL onaneerprogramma (RTL Boulevard) nog een schepje bovenop, zónder ‘hoor en wederhoor’. Beau van Erven Dorens (inmiddels weer stevig in het zadel bij RTL) zegt: “Als je 75 man in dienst hebt, gaat er af en toe eentje uit en is er af en toe eentje boos. Zo werkt het in die business. Quote schrijft wel vaker dingen die niet helemaal in orde zijn.” En Luuk Ikink zegt: “De presentator schrijft op Facebook dat een manager van zijn filiaal weg is, maar dat het eigenlijk gewoon komt omdat die voor zichzelf gaat beginnen.” RTL Boulevard vindt het niet nodig om de tegenreactie van Quote te noemen, namelijk dat Gordon Trumpachtige trekjes vertoont en dat ze hem wel degelijk nauwgezet hebben geciteerd. Alsof ze zich bij RTL Boulevard niet kunnen voorstellen dat een gepokte en gemazelde showbizzdiva als Gordon door te weinig tijd en een te groot ego niet de ideale baas zou kunnen zijn. Hij is grappig, talentvol en ambitieus. Maar als baas moet die man toch een regelrechte nachtmerrie op twee benen zijn? Moet je kijken hoe vaak hij boos is. Gelukkig heeft hij het propagandaprogramma RTL Boulevard om te dweilen bij lekkende bronnen. Al is het met de kraan open.

Mylène de la Haye