Mannenpraat

Frank Masmeijer blijft de hele kluit bij elkaar liegen

  Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: bananenkoning Frank Masmeijer. Eerst zegt Frank Masmeijer dat...

 

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: bananenkoning Frank Masmeijer.

Eerst zegt Frank Masmeijer dat hij niets te maken heeft gehad met de import van 476 kilo (!) cocaïne. Dat is in 2014. Ontkennen tot je erbij neervalt, lijkt zijn tactiek te zijn. De vermoorde onschuld uithangen. Later zegt hij dat hij 'alleen maar mensen bij elkaar heeft gebracht'. Er zijn blijkbaar teveel bewijzen tegen hem boven water gekomen om totale onschuld vol te kunnen houden. Maar: hij kan natuurlijk wel zijn rol zo klein mogelijk maken. Dan, op 10 mei (na drie jaar liegen) laat hij zijn advocaat voor de rechtbank van Antwerpen verklaren dat hij wel degelijk betrokken is geweest bij de invoer van die grote hoeveelheid drugs. Eerlijkheid at last. Hij is zelf niet bij die rechtszaak aanwezig omdat hij zich teveel schaamt.

Maar nu is meneer weer boos omdat hij vindt dat hem onrecht wordt aangedaan. Hij is boos op documentairemaker Thijs Zeeman, die een documentaire over hem maakte (aanstaande donderdag op SBS6) en ook op RTL Boulevard en Shownieuws omdat ze hem teveel neerzetten als een maffiabaas en een cokemonster terwijl hij (en we zijn weer terug bij af, zucht) 'alleen maar mensen bij elkaar heeft gebracht'. Geachte meneer Masmeijer/beste Frank: je bent in de haven van Antwerpen herkent, zenuwachtig zoekende naar een hele specifieke doos bananen uit een hele specifieke lading. Dat wekte zoveel argwaan dat de politie is ingeschakeld.

Hoezo is dat 'alleen maar mensen bij elkaar brengen'? Weet je op wie je lijkt? Op een bolletjesslikker waar net een röntgenfoto van is gemaakt waarop te zien is dat hij helemaal vol drugs zit en die dan toch tegen beter weten in blijft volhouden dat hij geen drugskoerier is. Liegen tot je erbij neervalt. Je had beter Frank Struisvogel kunnen heten. Was toepasselijker geweest.

Mylène de la Haye