Door: F Lomans
Lomans

Mannenpraat: zit John van den Heuvel in een huwelijkscrisis?

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.  Het is een mysterieuze aankondigin...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. 

Het is een mysterieuze aankondiging op de voorkant van de nieuwe Story. 'John van den Heuvel: knokken voor huwelijk'. Wat krijgen we nou? Het is een rare ontwikkeling. Vroeger schreven journalisten verhaaltjes of maakten ze reportages voor televisie, tegenwoordig zijn het BN'ers. Zo weten we nu alles over de huwelijksperikelen van Matthijs van Nieuwkerk en Wilfred Genee, zo zijn we haarfijn op de hoogte van het doen en laten van Johan Derksen en Peter R. de Vries. We weten nu zelfs meer dan we willen weten over de ziekte van Andries Knevel.

En nu gaan we alles te weten komen over het huwelijk van John van den Heuvel, één van de allerbeste misdaadverslaggevers van Nederland. En met een covertekst die de vraag oproept of het huwelijk van John alle stormen dankzij dat geknok doorstaan heeft. Het begin van het verhaal verraadt helaas al de ontknoping. “Ik prijs mezelf zeer gelukkig met mijn vrouw.”

Lees ook uit deze serie: René van der Gijp laat ons tranen met tuiten huilen

Het interview is een lofzang van John op haar. “We hebben elkaar in 1983 leren kennen toen ik nog bij de politie zat. Dus eigenlijk is ze niet anders gewend dan dat ik een vak uitoefen dat zekere risico's met zich meebrengt. Zelf zit ze in het onderwijs, ze is kleuterjuf. Dat zijn twee totaal verschillende werelden, maar ik ben blij dat ze altijd begrip heeft getoond. Hoe vervelend zou het zijn als je vrouw je niet steunt in je werk?”

Heel vervelend, kunnen wij uit de grond van ons hart stellen.

En dan gaat John helemaal over de top: “Ik besef goed dat ik het erg met haar heb getroffen. Ze is een geschenk uit de hemel.”

Mooi zo.

Nou is een interview met John van den Heuvel niet compleet als Willem Holleeder niet ter sprake komt. John vertelt dat hij aan de basis heeft gestaan van Judas, het boek dat Astrid Holleeder over haar broer schreef. “Ik heb haar in contact gebracht met de uitgever van mijn boeken.” En over Willem: “Als hij een lijstje heeft van mensen die hij absoluut niet op zijn verjaardag wil hebben, dan sta ik heel hoog.” Maar ook: “Ik heb nooit het gevoel gehad van: ik ga een straatje om als Willem Holleeder ergens loopt...”

Lees uit deze serie ook: Frits Wester krijgt een koekje van eigen deeg

Heel goed John. En nu weer echt aan de slag: goede verhalen schrijven en onthullende tv-programma's maken.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws