Mannenpraat: Yvon Jaspers gaat niet vreemd en wordt onderbetaald

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Boer zoekt vrouw blijft een hit. Naar de...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Boer zoekt vrouw blijft een hit. Naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen keken deze zondag 3.760.000 mensen. Wat dat cijfer zo opmerkelijk maakt is dat we opgescheept zitten met een seizoen Boer zoekt vrouw Internationaal en dat vinden wij Nederlanders toch altijd net wat minder interessant dan een nationaal seizoen.

Wij doen ondertussen al lang geen moeite meer om het succes te verklaren. Zelf werken we meestal op zondagavond, dus aan ons gaat het een beetje voorbij. Maar wij weten hoe onze vrouw zich steeds weer verheugt op de zondagavond. Kortom, dat moet wel een prachtprogramma zijn. Wat wij extra opvallend vinden is de rol van presentatrice Yvon Jaspers. Als geen andere presentator slaagt zij erin de roddelbladen buiten de deur te houden. Ze gaat niet vreemd, ze treedt niet op in seksfilmpjes. Schandalen zijn in haar leven ver te zoeken. Het programma is zo sterk, dat het niet hoeft te leunen op de privé-uitglijers van de presentatrice.

In onze speurtocht naar Yvon Jaspers, blijft ons aantekenboekje opvallend leeg. Ze is 43, sedert 2005 getrouwd, heeft een dochter en een zoon, schrijft kinderboeken, was ooit de mol in Wie is de mol? In 2014 deed Story een dappere poging Yvon Jaspers te tackelen. Haar man Pieter zong op hun bruiloft de tekst ‘soms haal je het bloed onder mijn nagels vandaan’. Bij de KRO zou er door camerateams gedobbeld worden wie er met haar mee moet op reportage, ze schijnt nogal nukkig te zijn, liet Onno Aerden weten.

Lees uit deze serie ook: het evangelie van Anouk Smulders, 'seks is overal goed voor'

Tja, dat schiet niet op. Als dit het resultaat is van een serieuze zoektocht, dan is er echt niets op je aan te merken. Het blad Quote, voor en over rijke mensen, deed een dappere poging iets te weten te komen over haar salaris en vermogen. Dat leverde ook al niets smerigs op. We citeren de site van het blad: 'Yvon Jaspers moet snel loonsverhoging vragen. Als we Jaspers’ salaris, de spaarpot in haar bv en haar woonobject bij elkaar optellen - minus de forse hypotheek op haar huis - komen we op een persoonlijk fortuin van hoogstens €1,5 miljoen. We raden Jaspers dan ook aan om vooral door te gaan met het koppelen van naar liefde hunkerende agrariërs, alvorens ze naar Omroep MAX verhuist.'

Volgens een eerder bericht op de site zou ze tegenwoordig een salaris van 376.000 euro krijgen. Met alle reclame-inkomsten rond het programma mogen we Jaspers gerust uitroepen tot de meest onderbetaalde werknemer van ons land.

Onze conclusie: Yvon Jaspers is een arme, niet vreemdgaande heilige.