Door: Jeroen Kraak
Lomans

Mannenpraat: Woedende Georgina Verbaan slaat racist knock out

Elke dag op deze positie Mannenpraat. Met vandaag een boze Georgina Verbaan.  Net voor het eerst in mijn wijk een...

Elke dag op deze positie Mannenpraat. Met vandaag een boze Georgina Verbaan.

 Net voor het eerst in mijn wijk een vrouw met hoofddoek zien lopen, ik woon hier al 27 jaar, twitterde ene Harald gisteren. En dat was koren op de molen van ene Peter uit Pijnacker: Meteen molesteren dat wijf. Sorry, maar het lijkt de enige manier te gaan worden voor ons.

Wow, dacht Georgina Verbaan. Is die kerel helemaal van de pot gerukt? WTF? Dus ze ze deelde zijn tweed met haar 250.000 volgers en reageerde: Deze mensen bestaan. En wonen in ons land. Peter van der Kraan uit Pijnacker.

En toen ging het razendsnel. Al gauw werd duidelijk waar deze Peter van der Kraan werkzaam was: op de administratie van afvalbedrijf Avalex. Daar werkt hij inmiddels niet meer. Omdat hij op staande voet werd ontslagen. Avalex kwam snel met een verklaring dat ze dit soort rascistische uitspraken niet tolereren. En nu mag Peter van der Kraan uit Pijnacker zelf wel oppassen dat hij niet de behandeling krijgt die hij de moslima toewenst.

Alexander Pechtold (D66) vindt Georgina een heldin, ondanks dat hij haar actie ook wel rigoureus vindt. Hij reageert: Als politicus zou ik dit niet heel snel doen, maar nu denk ik: nou ja, misschien dat zo iemand dan een keer schrikt en denkt: ik heb misschien honderd volgers, maar nu heb ik ineens een miljoen meeluisteraars. Goed gesproken Pechtold.

En laten we hopen dat niet alleen deze racist schrikt. Maar ook al die andere kansloze eikels die vanachter hun beeldscherm de wereld bestoken met intolerante bagger. Ze verdienen allemaal een Georgina reactie. Gewoon knock out slaan via Twitter die hap.

Dus bij deze een verzoek aan alle BN'ers met veel volgers: volg Georgina's voorbeeld en geef die vuilspuiers (mits anoniem) een lekker groot podium en de consequenties die daarmee samen gaan. Want, om met Peter van der Kraan uit Pijnackers woorden te spreken, het lijkt de enige manier te gaan worden voor ons.

Mylène de la Haye

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws