Door: F Lomans
Lomans

Mannenpraat: Wesley Sneijder graaft zijn eigen graf

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Toen Patrick Kluivert de hippe club/dans...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Toen Patrick Kluivert de hippe club/danstent Carpe Diem opende in Barcelona, betekende dat het begin van zijn einde. Hij scheen daar zelf net iets te lang rond te hangen en het slokte iets teveel van zijn toch al niet grote concentratievermogen op om nog goed te kunnen voetballen.

Daar moesten wij aan denken toen we hoorden dat Wesley Sneijder een loungeclub gaat openen op Ibiza. Wij dachten steeds dat ie erg druk bezig was met in alle stilte werken aan zijn tanende lichamelijke gesteldheid en conditie, maar hij bleek vooral bezig te zijn met zijn horecaproject.

Hij voetbalt dus in Turkije, zijn familie woont In Nederland en hij begint een zaak op Ibiza. Alleen van dat idee worden we al moe, laat staan dat je ook nog eens al die bordjes draaiende moet houden, terwijl je ook nog eens een klein kind hebt.

Zoals het hoort bij de horecazaak van een ster: die wordt pas een succes als de ster zelf zich daar veel en vaak laat zien. Dat is een ijzeren wet.

Met Sneijders voetbalcarrière loopt het op het moment zozo. De leeftijd begint te tellen, hij wordt volgende maand 33 en dat is voor een aanvallende middenvelder zo'n beetje de pensioengerechtigde leeftijd.

Nou, dat in combinatie met een horeca-carrière, lijkt verdacht veel op het graven van je eigen voetbalgraf.

Hoewel De Telegraaf vandaag nog suggereert dat Robert Mancini, de nieuwe trainer van AS Roma, Sneijder komend seizoen graag bij die club wil inlijven. Onzin, denken wij, maar de wonderen zijn de wereld niet uit. 

Waarom Ibiza uiteindelijk niet helemaal onlogisch is, heeft te maken met Sneijders vrouw. Yolanthe is er geboren en de Sneijdertjes hebben er al een huisje.

Onderwijl hebben wij toch vooral heimwee naar de tijd waarin voetballers gewoon een sigarenzaak openden. Nou ja, das war einmal. Nu zijn het dus loungeclubs.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws