Mannenpraat: we waarschuwen Douwe Bob nog één keer

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Wij waren liefhebbers van de muzikant Do...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Wij waren liefhebbers van de muzikant Douwe Bob. We bezochten zijn optredens, luisterden naar zijn plaatjes. Maar opeens besloot Douwe Bob dat het niet genoeg was om muzikant te zijn. Hij wilde een BN'er worden. De eerste stap die hij zette in die richting was zijn deelname aan het songfestival. Sloom liedje, middle of the road, gelikte show.

Desondanks gaven wij de moed niet op. Hij kon wat en hij zou, zo dachten wij, wel op zijn schreden richting BN-hel terugkomen. Maar nee, hij bleef in het nieuws komen met vriendinnetjes en privézaken in plaats van met hartverscheurende muziek.

Lees uit deze serie ook: tijd voor harde maatregelen, zet Patty Brard het land uit

Een nieuw dieptepunt bereikte hij onlangs in zijn eigen kroeg. Daar ging hij met de pet rond en kwam terecht bij zangeres Nina June, die niet onmiddellijk de euro's in haar tas kon vinden. Hij zei tegen haar dat ze dan maar moest betalen met haar dikke tieten. Zo, dat hakte erin. Nina June was volledig overstuur. Waarna Douwe Bob er nog een schepje bovenop deed en zei "dat er in Amsterdam nou eenmaal zo gepraat wordt. Als ik daar niet tegen kon, moest ik maar wegwezen naar het boerendorp waar ik vandaan kwam."

Nina June bracht het incident in de openbaarheid en Douwe Bob moest diep door het stof. Uiteindelijk aanvaardde Nina June zijn excuses. En Douwe Bob krijgt van ons de Donald Trump-prijs voor meest seksistische, botte en onfatsoenlijke opmerking van het jaar.

Het is tijd voor een laatste waarschuwing aan Douwe Bob: stoppen met al die ongein en als de wiedeweerga weer fatsoenlijke muziek gaan maken. Begrepen?