Mannenpraat: wansmaak wint altijd en dus komt Robert Jensen terug op tv

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Per ongeluk lieten wij op ons werk de na...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Per ongeluk lieten wij op ons werk de naam Robert Jensen vallen. Uit de hoek, die bevolkt wordt door vrouwen klonken kreten van ontzetting en walging. Iemand schreeuwde: “Dat vieze vette varken!” Zomaar een bekentenis: wij waren fan, lang geleden, van zijn ochtendprogramma op de radio. Nou kan dat komen omdat wij geen smaak hebben, maar het zou ook kunnen dat hij toen nog echt grappig was.

Lees uit deze serie ook: de reden waarom we niets weten over Matthijs van Nieuwkerks privéleven

Toen hij verhuisde naar de tv, was het met de liefde tussen ons en Jensen snel gedaan. Hier wilden we niets mee te maken hebben. Onsmakelijk en dom, plat en ordinair, brutaal op niks af, leeg effectbejag. Zoals we iemand hoorde zeggen: “Jensen was het domme broertje van Rutger Castricum.” Dat sloeg de spijker hard op zijn kop.

Lees uit deze serie ook: Jort Kelder denkt dat hij misschien wel een lul is

In de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen keerde hij weer terug op tv. Hij gaf het begrip 'rechtse prietpraat' een geheel nieuwe dimensie en wij dachten dat dit wel definitief het einde van zijn carrière betekende. Helaas helaas. Bij RTL5 denken ze heel anders over het leven in het algemeen en Robert Jensen in het bijzonder. Hij keert terug met een nieuwe celebrityshow: Jensens USA. Dezelfde omroep die ons hét tv-dieptepunt van de 21ste eeuw bracht, de realityshit van Peter Jan Rens, doet ons nu weer dit plezier. Wansmaak blijkt echt geen grenzen te kennen.

Sorry voor deze woede-uitbarsting zonder roddel. Maar we wilden het toch even kwijt.