Mannenpraat: Tom Jones en Elvis Presley delen een vrouw en zo hoort dat

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Waarschijnlijk was Elvis Presley de eers...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Waarschijnlijk was Elvis Presley de eerste zanger die slipjes van het vrouwelijke publiek naar hem toe gegooid kreeg, maar zonder twijfel is Tom Jones degene die de meeste gedragen slipjes heeft mogen ontvangen.

Beiden waren geweldige zangers, maar tegelijkertijd ook de natte droom van miljoenen vrouwen. Elvis Presley en de vrouwtjes, dat is nooit een succes geweest. Hij at uiteindelijk toch liever een hamburger dan dat hij seks had. Tom Jones had een lang en voorbeeldig huwelijk met zijn vorig jaar overleden vrouw. Hij mocht vreemdgaan van haar (dat deed hij en niet zo zuinig ook) als hij haar ook maar een paar keer per week telefonisch liet weten dat hij van niemand zoveel hield als van haar. Seksueel was hij niet trouw, emotioneel wel. Ontroerend.

Lees uit deze serie ook: Heleen van Royen is een aandachtsgeile sekspoes

De laatste tijd werd Tom Jones vaak gespot met Priscilla Presley, Elvis' eerste vrouw. Hij is 76, zij is 71. Met dat leeftijdsverschil kunnen wij wel leven. Nou kennen wij verder weinig mannen van 76 die er zo goed uitzien als Tom Jones. Nou kennen wij ook weinig mannen die na hun zeventigste zulke verdomd goede muziek maken als hij. Nooit klonk hij beter, nooit was zijn repertoirekeuze zo goed. Nou vinden wij dat Priscilla Presley er voor haar leeftijd ook verdomd goed uitziet. En na het zien van al die grappige Naked Gun-films weten wij dat ze een groot gevoel voor humor heeft.

Lees uit deze serie ook: het evangelie van Anouk Smulders, 'seks is overal goed voor'

Kortom, een wereldgozer en een wereldwijf.

Begin deze week waren ze een stel, zo berichtten de kranten en sites. Een relatie, verzonnen door God, was onze mening. Geschapen in de hemel. Groot was dan onze teleurstelling toen we vernamen via de woordvoerder van Tom Jones, dat de twee geen stel waren, maar slechts goede vrienden. Of ze seks hadden samen, vermeldde hij daar niet bij.

Jammer, jammer.

Maar, zo houden wij ons voor, wat niet is kan nog komen.