Mannenpraat: Tiësto heeft 100 miljoen euro, Frans Bauer 14 miljoen. Fijn voor ze

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Quote zette deze maand de rijkste Nederl...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Quote zette deze maand de rijkste Nederlandse muzikanten op een rij. En omdat wij de laatste tijd op deze plaats teveel met seks bezig zijn geweest, leek het ons verstandig de week af te sluiten met een stukje over geld. En dan biedt Quote ons de helpende hand. De rijkste van allemaal, met een stuk of tien treinlengtes voorsprong is natuurlijk Tiësto, goed voor 100 miljoen. Wij herhalen: HONDERD MILJOEN EURO. Met als grappig weetje daarbij: DJ Tiësto investeert een paar van zijn centen in Music Messenger. Dat maakt hem een compagnon van de Russische rijkaard Roman Abramovitsj.

Lees uit deze serie ook: DJ Tiësto's natte droom komt uit

We bladeren het lijstje verder door. Armin van Buuren is nummer 2 met 36 miljoen, André Rieu heeft 25 miljoen. Speciale belangstelling hebben wij voor de nummer 5: Frans Bauer, volgens Quote de man die zo ongelooflijk normaal is dat hij er abnormaal veel mee verdient. Zijn vermogen bedraagt 14.000.000. We gunnen het hem van harte, is ook goed voor die Chinees bij hem in de buurt.

De 12.000.000 van René Froger is mede te danken aan diens vrouw, die 'gelukkig ook wat binnenhengelt'. Gerard Jolings 12.000.000 is mede tot stand gekomen dankzij het honorarium dat SBS hem een tijdlang betaalde: anderhalf miljoen voor zijn presentatiewerk.

Tot slot nog even de nummer 15 en laatst van de lijst, Jaap van Zweden, goed voor zeven miljoen. Dat zouden wij ook wel bij mekaar kunnen strijken als we 1,8 miljoen dollar alleen al van het Dallas Symphony Orchestra per jaar ontvingen.

Wij gunnen iedereen het zijne, laat dat duidelijk zijn. Jaloezie is ons vreemd. Het pijnlijke is alleen dat, terwijl wij toch echt 10.000 cd's hebben, we niet één noot bezitten van de vijftien rijkste muzikale mannen. Dat is iets waar we toch maar eens over moeten nadenken.