Mannenpraat: Sylvie Meis moet maar eens op een cursus 'relaxen'

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Sylvie Meis is terug op de Nederlan...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Sylvie Meis is terug op de Nederlandse tv. En dus geeft ze interviews. Of is ze, beter gezegd, gedwongen om interviews te geven. Het grappige van die gesprekken is dat er zoveel onderwerpen zijn waarover ze niet wil praten. Bijvoorbeeld over de tijd dat ze getrouwd was met de op een zijspoor geraakte voetballer Rafael van der Vaart. “Ik praat niet meer over die tijd, dat is geweest.”

Over de nieuwe man in haar leven zegt ze: “Daarover praat ik dus niet.” Ergens lazen we als antwoord op de vraag wat een man nog kan toevoegen aan haar leven: “Daar praat ik ook niet over. Dat is te persoonlijk, sorry.” Gelukkig had ze wel een mening over sportjournalisten. Omdat wij dat zelf ook ooit waren, en ons dus persoonlijk aangesproken voelen, citeren we uit het interview dat ze aan het AD gaf. “Ik weet hoe achterbaks sportjournalisten kunnen zijn. Sorry hoor. Dat heb ik aan den lijve ondervonden. Met mijn toenmalige partner.”

Lees uit deze serie ook: arme Halina, herkend worden is inderdaad heel erg

Toch wat krampachtig, dat niet noemen van de naam Rafael van der Vaart. Denken wij weer: waarom? Beetje relaxt moet toch ook kunnen. Want uit ons eigen verleden weten wij nog dat als er iemand was die op aangename wijze met (sport)journalisten omging, het Rafael van der Vaart was. Ook iemand die, voor zover wij weten, vanwege die open houding nooit door welke journalist dan ook genaaid is.

Lees uit deze serie ook: Wes & Yo willen adopteren en zo hoort het

Verder hebben wij natuurlijk veel begrip voor haar. Ze heeft wel een oorlog moeten voeren tegen kanker, iedere scheet die ze de laatste 15 jaar heeft gelaten was een artikel in de roddelbladen en eer die ze hier kreeg voor haar werk in Duitsland was gering. Maar verdomme, nu is het tijd om te ontspannen en gewoon te doen. Akkoord? 

Oh, nog even een ps'je bij dit verhaal. Sabia (een naam die Sylvie weigert uit te spreken), de vrouw die haar opvolgde als vrouw van Van der Vaart en die verwikkeld is in een lage strijd met Sylvie, heeft een appartementje betrokken op nog geen 100 meter afstand van Sylvie's penthouse. Zo meldt Privé. Soms is paranoia terecht, dan word je gewoon echt achtervolgd..