Mannenpraat: Sylvester Stallone stuurt Trump met een kluitje het riet in

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.  Het was bepaald niet de week van D...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. 

Het was bepaald niet de week van Donald Trump. De toekomstige president van Amerika ging eerst op vreselijke wijze de mist in met een tweet over zijn Trump Grill. Dat restaurant dat zijn naam draagt werd tot de grond toe afgebrand door het blad Vanity Fair. Er deugde werkelijk niets aan. Waarop Trump reageerde dat het blad Vanity Fair eens naar zichzelf moest kijken en dat de oplagecijfers in een noodgang kelderden. Dat bleek de beste reclame die het blad zich had kunnen wensen. Er meldden zich naar aanleiding van Trumps aanval onmiddellijk 13.000 nieuwe abonnees aan.

Lees uit deze serie ook: Patricia Paay jongleert met exen

De tweede nederlaag die Trump leed was de weigering van Rocky-acteur Sylvester Stallone om een rol te spelen in zijn nieuwe regering. Stallone deed dat overigens tamelijk beleefd. Hij voelde zich gevleid door het aanbod, maar hij had andere dingen te doen, die toch echt een stuk belangrijker waren. Hij wil zich liever richten op terugkerende militairen. "Ik denk dat ik meer kan betekenen door aandacht te vragen voor militairen en me in te zetten voor huisvesting, banen en financiële hulp voor deze helden."

Lees uit deze serie ook: Bonnie St. Claire heeft behalve de drank nog een vijand

Wat leren wij hieruit? Dat zelfs patriottistische en rechtse Amerikanen niet staan te trappelen om tot het Trump-kamp toe te treden, en dat is bepaald geen goed nieuws voor de man die seksisme en racisme weer hip probeert te maken. En we kunnen concluderen dat Stallone, die op zijn oude dag steeds beter gaat acteren, het hart toch op de goede plaats heeft zitten. Want wat je verder ook van het leger en van oorlog vindt: een land is wel moreel verplicht goed te zorgen voor de mensen die ze met gevaar voor hun leven een wapen in de hand duwen.

Een 10 voor Stallone, een 3 voor Trump.