Door: F Lomans Fotografie:
Lomans
2

Mannenpraat: Roxeanne Hazes wil geen tweede André worden

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Bij ons gingen alle alarmbellen rinkelen...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Bij ons gingen alle alarmbellen rinkelen toen we het interview met Roxeanne Hazes in Het Parool lazen en bij het gedeelte over drank aanbeland waren. “Vind ik lekker,” zei ze. We kennen allemaal het verhaal van vader André. Die had de drank nodig om groot te worden, maar het was ook de drank die hem klein maakte en de dood injoeg. Dus werden wij niet blij van dat lekker-antwoord van zijn dochter.

Lees uit deze serie ook: André Hazes jr. zakt door het ijs, maar is nog niet verdronken

Gelukkig gaf ze een toelichting, die ons een klein beetje geruststelde. “Het hoeft geen hele fles te zijn, maar een wijntje op zijn tijd: gezellig.” Even horen wij hier haar vader praten, die drank ook altijd zo 'gezellig' vond.

Maar het verhaal gaat nog verder.

“En ik ga echt niet elk weekend los, maar als ik ga stappen, ga ik ook echt stappen. Dat is mijn probleem: ik heb geen rem.” Wij kennen het probleem uit eigen ervaring, hebben er dus veel begrip voor. Maar we onderschrijven ook de wijze woorden van Roxeanne: “Ik vond mijn vader het leukst als hij nuchter was.”

Lees en zie ook: Rachel gelooft in André

Tegelijkertijd weigert ze daar de consequenties uit te trekken. Want er is altijd wel een excuus te vinden, daar is Roxeanne al behoorlijk bedreven in. “Ik heb gelukkig ook een goede dronk. Ik vind iedereen aardig en lief als ik wat op heb, niemand die last van me heeft. Als ik een kwade dronk had gehad, zou ik echt nooit meer drinken.”

En die uitspraken stellen ons dan weer helemaal niet gerust.