Door: F Lomans
Lomans

Mannenpraat: Rafael van der Vaart gaat er een topjaar van maken

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. De een zijn winst is de ander zijn verli...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

De een zijn winst is de ander zijn verlies. Rafael van der Vaart heeft Estavana Polman bezwangerd en daarmee komt zijn grootste wens uit: opnieuw vader worden. Dat doet hij, in het geval Damián, al jaren veel beter dan voetballen. Want dat laatste is een gepasseerd station. Hij koos voor een loopbaan bij een Deense club en zelfs daar speelt hij nauwelijks volledige wedstrijden. Zijn nieuwe vrouw daarentegen handbalt de pannen van het dak, zowel in het Nederlands team als bij haar Deense club.

Ze is nu ruim drie maanden zwanger en nee, we gaan geen grapjes maken dat het Nederlands team in de verloren finale van het EK met een man meer speelde, sorry. We zullen haar missen.

Lees ook uit deze serie: oorlog in roddelland over Sylvie Meis

Maar Rafael gaat de tijd van zijn leven tegemoet. “Hij is een geweldige vader,” zei zijn ex Sylvie Meis al. Dat kunnen wij onderschrijven. Zelden iemand tegengekomen die zo relaxt en geduldig is, de belangrijkste eigenschappen voor een vader. Eigenschappen die wij niet hebben, maar dat terzijde.

Lees ook uit deze serie: Wilfred Genee heeft een perfect huwelijk. Of toch niet?

Vraag is of zijn vaderschap uiteindelijk een fulltime baan is. Wat het probleem opwerpt wat hij moet doen na zijn voetballeven. Analyticus bleek in de zomer van 2016 bepaald geen succes en dan drukken we ons ruimhartig uit. Trainer misschien? Tja, ook dubieus, want daarvoor is hij waarschijnlijk weer net wat te lui. Wij houden het op jeugdtrainer, want Rafael en jongens, dat is een ideale combi.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws