Mannenpraat: Peter Jan Rens bedreigt Mylène de la Haye

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: bedreigingen van Peter Jan Rens. Lieve mensen, hier even de schrijver...

Elke dag rond deze tijd Mannenpraat. Met vandaag: bedreigingen van Peter Jan Rens.

Lieve mensen, hier even de schrijver van deze rubriek. Ik heb op onze site een ietwat pittig stukje geschreven over Peter Jan Rens en Virginia waarin ik mijn ongeloof uitsprak over het feit dat Virginia wéér zwanger is van deze man. Terwijl we toch allemaal in Doen ze het of doen ze het niet? hebben kunnen zien in wat voor 'liefdevolle' en 'warme' omgeving hun eerste kleine spruit nu opgroeit? 

Mits de familie Rens inmiddels een succesvolle relatietherapeut in de arm heeft genomen, schreeuwt zij alleen maar tegen hem en lacht hij alles weg als een boer met kiespijn. Mag ik dan gewoon intens medelijden met zo'n kindje hebben? Nee dus. Want via Facebook kreeg ik van Peter Jan Rens onderstaand proza opgestuurd:

Mylène pas op met wat je doet en wat je zegt over mijn vrouw mijzelf en over mijn kinderen want over mijn voortplanting bespottelijk doen komt je duur te staan. Ik ben een trotse vader en echtgenoot en er is niemand die zo bespottelijk praat over mijn gezin of familie maar ik kom je vast wel ergens tegen dat is niet te missen. Wees gewaarschuwd. Groet, Peter Jan Rens, een man die voor zijn gezin durft op te komen tegen een vrouw die rijp is voor een kist.

Waarvan acte. Geachte Peter Jan, sta me toe even wat dieper op je boodschap in te gaan. Jij schrijft dat ik de enige ben die zo bespottelijk praat over jouw gezin of familie. Niet correct. Sinds Doen ze het of doen ze het niet? Is er in Nederland vrijwel niemand meer te vinden die niet zo over jullie praat. Ik hoop oprecht dat jullie daar ter compensatie veel geld voor hebben gevangen. 

Lees ook: 'Gewoon een egoïst en een narcist': het verval van Peter Jan Rens

Je schrijft ook dat ik rijp ben voor de kist. Klein rekensommetje: de gemiddelde levensverwachting van een man die is geboren in 1950 (zoals jij) is 70 jaar en die van een vrouw die is geboren in 1959 (ikke dus) 76. Dus: jij moet - tenzij je een hele taaie rakker bent en daar verdenk ik je echt wel van - qua overlijden, rekenen op 2020 en ik op 2035. Da's toch 15 jaar later. Dit zijn de keiharde cijfers. Of bedoel je met rijp voor de kist dat jij mijn sterfdatum gaat bespoedigen? Mocht dat zo zijn, laat dat dan nog even weten zodat ik ook een beetje weet waar ik aan toe ben. Nu blijft het onduidelijk. Groetjes, Mylène