Door: F Lomans Fotografie:
Lomans
2

Mannenpraat: Patty Brard heeft er vrede mee: ze is een oud wijf

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans. Patty Brard is even oud als wij: 61 jaar...

Elke dag op deze plek: 'Mannenpraat' met onze eigen roddelkoning Frans Lomans.

Patty Brard is even oud als wij: 61 jaar. Wij hebben daar al even vrede mee. Wij weten dat we op onze leeftijd bij lange na niet meer alles kunnen wat we zouden willen. Eigenlijk is zo'n beetje alles waarbij we nog iets vergen van ons lichaam een probleem. Seks is zozo, rennen is zozo... soms moeten we zelfs halverwege een trap even uitrusten.

Brard, die wij overigens een leuke en aantrekkelijke vrouw vinden, begint er hetzelfde over te denken als wij. Ook zij heeft de strijd opgegeven. Zoals wij toegaven een ouwe lul te zijn heeft zij nu besloten dat ze een oud wijf is.

Lees uit deze serie ook: wij willen méér Patty Brard

In het AD meldt ze dat ze niet per se dood hoeft, ze wil voor tv-programma's niet langer haar leven in de waagschaal stellen. “Laat het maar een natuurlijke dood worden,” zegt ze berustend. Dus geen verkeerstesten, niet skiën, waarschijnlijk ook niet bungeejumpen. Het is mooi geweest.

Een 61-jarige moet zich ook maar gedragen als een 61-jarige. Overigens kijkt ze met enig genoegen terug op haar optreden in Sterren Springen. Patty van de duikplank was toch zo'n beetje de meest spectaculaire tv van de laatste jaren. “Dat duiken was aan een goed doel verbonden. En ik heb er nu veel lol aan. Nu sta ik in de zomer op een duikplank met vijf kids om me heen die allemaal zeggen: 'Hoe moet dat, tante Patty?'”

Lees uit deze serie ook: 'Sla mijn wijf verrot' en toen volgde ontslag

Kortom, Patty Brard is nu, net als wij, officieel een 60-plusser. Als je dat eenmaal durft toe te geven, dan wordt het leven een stuk relaxter. Wat wij nog wel willen van Patty, we geven het hier maar toe, is dat ze naakt in Playboy gaat staan. Want dat heeft weer niets te maken met leeftijd. En is ook niet levensbedreigend.